ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Hansa Biopharma stiger efter analys – Kempen ser stor potential för Imlifidase

Bioteknikbolaget Hansa Biopharma, tidigare Hansa Medical, kan komma att revolutionera marknaden för desentisering av patienter vid njurtransplantationer. Det skriver Kempen i en analys.

Bolagets produkt Imlifidase eliminerar de antikroppar som reagerar mot en intransplanterad njure. Processen som gör mottagaren mindre känslig kallas för desentisering. Medan de befintliga metoderna för desentisering har begränsningar och varierar i utfall, har Imlifidase i studier visat konsekvent och snabb minskning av antikroppar hos försökspersonerna.

"Vi tror att Hansa har potential att introducera en unik och tillförlitlig metod på marknaden för desentisering, som gör det möjligt för kritiska patienter att få en njure transplanterad från omatchade donatorer", skriver Kempen i sin analys.

Bolaget har tidigare haft en ambition att lämna in ansökan för marknadsgodkännande i både USA (BLA) och Europa (MAA) under det första kvartalet 2019, men nyligen meddelade bolaget att det amerikanska läkemedelsverket begärt ytterligare information och ett nytt möte innan ansökan kan skickas in. Vilket kommer att försena den BLA-ansökan i USA.

Aktien föll närmare 14 procent dagen för beskedet. Kempen menar dock att FDA:s begäran är högst rimlig och närmast är att betrakta som ett tecken på att Imlifidase har potential att revolutionera hur njurtransplantationer utförs.

Kempen räknar med att bolaget kan ansöka om marknadsgodkännande i Europa (MAA) under det första kvartalet 2019 och i USA (BLA) under det första halvåret 2019. Det innebär att imlifidase kan godkännas så tidigt som innevarande år i Europa och under det första halvåret 2020 i USA.

Som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på fredagen inleder Kempen bevakning av Hansa med rekommendationen köp. Riktkursen sätts till 350 kronor, där 237 kronor hänförs till potentialen med desentisering med hjälp av Imlifidase. Resterande 113 kronor i riktkursen kommer från utökade användningsområden för Imlifidase, bland annat fortsatt behandling efter själva njurtransplantationen men också vid behandling av den autoimmuna inflammationssjukdomen Goodpatures sjukdom, där resultat från en fas2-studie väntas innan utgången av 2019.

På fredagen steg Hansa Biopharmas aktie knappt 5 procent till kursen 252 kronor.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies