ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Hanif Bali bekräftar att han lämnar uppdrag: ”Ber om ursäkt”

I ett inlägg på Facebook på onsdagskvällen bekräftar den moderate riksdagsmannen Hanif Bali att han lämnar sina uppdrag i arbetsmarknadsutskottet och EU-nämnden. Detta sedan partiet krävt detta efter Balis hätska Twitterinlägg om Carl Bildt.

I Facebook-inlägget skriver han att inte är den som ”sätter sig över” partiets kollektiva vilja att befria honom från de sakpolitiska uppdragen i riksdagen. 

”Det har riktats hård kritik mot mig från partikamrater och mitt uppsåt har ifrågasatts och det sårar mig självklart djupt”, skriver han också.

Hanif Bali medger också att hans kritik av Carl Bildt ”uppenbart” brast i takt och fingertoppskänsla.

”Jag ber Carl Bildt om ursäkt för hur jag formulerade mig”, skriver Hanif Bali bland annat.

Facebook-inlägget i sin helhet:

”Idag har Moderaternas riksdagsgrupp haft ett möte där man gemensamt beslutat att ta ifrån mig mina platser i arbetsmarknadsutskottet och EU-nämnden.

Jag har sedan jag var tonåring gått upp tidigt och lagt mig sent för att verka för att moderaterna och våra idéer ska påverka Sverige i så stor utsträckning som möjligt.

Det har riktats hård kritik mot mig från partikamrater och mitt uppsåt har ifrågasatts och det sårar mig självklart djupt.

Att få höra att man vill sitt parti illa gör extra ont i magen. Jag har inte offrat all form av normalitet i livet för något annat än att vinna förtroende för den politik som jag tillsammans med moderaterna anser är vara bäst för Sverige.

Det är mitt ansvar att göra mitt yttersta för att föra debatten på ett sätt som inte leder till att mitt parti tycker att det gör mer skada än nytta.

Varje parti äger själv rätten att definiera vilken politisk plattform man vill ge sina företrädare. Trots idog bildsättning av meningsmotståndare så är jag demokrat och därmed alltid lojal mot partiets processer och demokratiska ramverk.

När partiets kollektiva vilja är att befria mig från mina sakpolitiska uppdrag i riksdagen är jag inte den som sätter sig över det.

Kritik av tidigare förd politik, oavsett hur populär den tidigare politikern har varit är viktigt för att kurskorrigera ett parti. Däremot måste det ske med takt och fingertoppskänsla. Att jag brustit i detta är uppenbart. Jag ber Carl Bildt om ursäkt för hur jag formulerade mig.

Jag måste ärligt säga att jag går lite på ångor. Attentatet i somras, hotbilden mot min person, de återkommande dreven från media och nu denna kritik från partiledning och riksdagskollegor har varit väldigt prövande. Jag är tacksam för det stöd jag har fått.”

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer