ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Handelsstoppet lyft – cannabisbolaget faller tvåsiffrigt

  • Foto: Johan Nilsson/TT

Aktien i danska Stenocare, som är verksamma inom medicinsk cannabis, föll 14 procent när handeln återupptogs på Spotlight Stock Market i Köpenhamn vid 12-tiden på torsdagen.

Detta sedan Stenocare förmiddagen informerat om att bolaget har erhållit ny information från sin leverantör i Kanada, Canntrust, som indikerar att ytterligare en del av produkterna i Stenocares lager kom från Canntrusts produktionsrum som inte var godkända vid produktionstillfället. Dessa produkter har sålts på marknaden sedan 10 juni 2019.

I måndags framkom att kanadensiska myndigheter funnit brister hos Canntrust då Canntrust brutit mot reglerna genom att ha tillverkat produkter i olicensierade rum under en period. Stenocares kommentar häromdagen var att alla produktpartier som bolaget fått från Canntrust - förutom ett - var orelaterade till den aktuella frågan.

Den nya informationen är att de flesta produkter från Canntrust som Stenocare har i lager och som Stenocare sålt på den danska marknaden sedan 10 juni tillverkades i icke-godkända produktionsrum hos Canntrust. Det handlar nu om fem produktpartier, alltså inte bara ett som tidigare rapporterats.

"Den mest sannolika konsekvensen från denna nyuppkomna situation är att det kommer att bli en temporär brist på medicinska cannabisprodukter till den danska marknaden. Detta kommer att ha negativa finansiella konsekvenser för Stenocare, trots faktumet att Canntrust är kontraktsbundet att leverera fullt licensierade och godkända produkter till Stenocare", skrev det danska bolaget på torsdagen.

I tisdags pressades aktien medan den återhämtade sig under onsdagen. På torsdagsmorgonen handelsstoppades aktien innan den ordinarie handeln inleddes.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer