ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Handelsstoppade bostadsutvecklaren förhandlar om försäljningar

Prime Living, som är verksamt inom bland annat utveckling av studentbostäder, förhandlar för närvarande om försäljning av tre fastigheter. Bolaget hoppas kunna slutföra försäljningarna innan årsskiftet.

Det framgår av ett pressmeddelande på måndagseftermiddagen i spåren av att handeln i Prime Living stoppades vid lunchtid på Nasdaq First North efter att aktien rusat nära 80 procent.

"Dessa förväntas inbringa en sammanlagd försäljningssumma om cirka 120 miljoner kronor", skriver Prime Living som samtidigt uppger att dessa försäljningar kommer att påverka bolagets likviditet positivt.

Tidigare under måndagen sade studentbostadsutvecklarens vd Hans Sandén till Nyhetsbyrån Direkt att Prime Living inte hade något nytt att kommunicera kring de diskussioner som bolaget för om sin likviditetssituation. Han sade sig vara väldigt förvånad över måndagsförmiddagens kursrusning, men pekade samtidigt på att den skedde i tunn handel.

Bolaget har brottats med både kvalitetsproblem, projektförseningar och budgetöverskridanden i projekt. Likviditeten har uppgetts ta slut under andra halvan av december om de pågående finansieringsdiskussionerna inte bär frukt.

Dessutom har utdelningen i bolagets preferensaktie stoppats.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies