ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Handelspessimismen sprider sig över Europa

De ledande börserna i Europa sjönk på torsdagen då handelspessimismen ökat sedan Kina utryckt oro för att ett omfattande avtal med USA inte kommer att bli av. Samlingsindexet Stoxx 600 sjönk 0,3 procent.

I Milano steg Fiat-Chysler nästan 9 procent efter att ha redovisat högre vinst än väntat i tredje kvartalet. Under morgonen bekräftades även fusionsplanen med Peugeot-ägaren PSA. I Paris rasade Peugeot 12 procent. 

Parisbörsens CAC 40-index backade 0,6 procent.

I London var FTSE 100-indexet ned 1,1 procent.

Oljebolaget BP rapporterade bättre vinst än väntat men en förväntad höjd utdelning uteblev och aktien sjönk 2,4 procent.  

British Airways ägare IAG redovisade något lägre försäljning och vinst än väntat för det tredje kvartalet. Bolaget upprepade dock sina prognoser för 2019 och aktien steg 2 procent.  

I Frankfurt sjönk DAX-indexet 0,3 procent.

Nätmodehandlaren Zalando föll över 6 procent, trots stark utveckling i tredje kvartalet. Marknaden reagerade på att försäljningsprognosen inte höjdes för helåret, ett tecken på avmattning i det fjärde kvartalet, enligt Commerzbank.   

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer