ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Handelslättnad och ECB-besked ger stöd till New York-börserna

De ledande börserna i New York pekade uppåt efter ett par timmars handel på torsdagen. ECB:s räntebesked före öppning fick ett positivt mottagande av marknaden. 

Vid 17.30-tiden var Dow Jones storbolagsindex upp 0,3 procent till 27.209. Det bredare indexet S&P 500 steg 0,2 procent, till 3.012, medan Nasdaq Composite var upp 0,5 procent till 8.210.

Sektorvis var det åter teknik som gick starkt medan energibolag gick tyngre.

ECB:s räntebesked fick Donald Trump att på nytt kritisera Federal Reserve som han anser sitter still när ECB sänker räntan för att försvaga euron mot dollarn och skada amerikansk export. 

I handelskonflikten har Donald Trump beviljat en begäran om att senarelägga en tullhöjning för kinesiska varor till ett värde av 250 miljarder dollar till den 15 oktober i stället för som tidigare planerat från den 1 oktober.

Bland enskilda aktier rasade Aurora Cannabis 8,6 procent. Det kanadensiska cannabisbolaget redovisade efter onsdagens stängning svagare försäljning och bruttomarginal än väntat för det fjärde kvartalet.

Programvarubolaget Oracle sjönk 5,4 procent. Sent på onsdagen meddelades att vd Mark Hurd måste ta ledigt på grund av hälsoskäl. Samtidigt var Oracles intäkter för det första kvartalet sämre än väntat. 

AT&T handlades ned 1,4 procent. Mobiloperatören gav på onsdagskvällen en uppdatering om sina planer för återstoden av 2019 och inledningen på 2020 i samband med en konferens.

Räntan på den amerikanska tioåringen var oförändrad vid 1,74 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies