ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Handelskriget slår mot Cargill – vinsten minskade med 41 procent

Konglomeratet Cargill justerade vinst minskade med 41 procent under det fjärde kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Bakom vinstminskningen lurar handelskonflikten mellan USA och Kina samt översvämningar i USA. Det rapporterar Reuters.  

Cargill redovisade en justerad rörelsevinst på 476 miljoner dollar vilket var en minskning från 809 miljoner dollar under samma kvartal året före. 

”Det var ett dåligt kvartal. Det var inte vad vi ville men vi är ganska optimistiska om vart företaget är på väg. När du kombinerar vädret med handelskriget så var det helt enkelt en utmanade tid för branschen”; säger David Dines, finanschef på Cargill, till Reuters. 

Vargill är den första större amerikanska spannmålshandlare som presenterar kvartalssiffror efter att handelssamtalen mellan USA och Kina bröt ihop under våren samtidigt som ihållande regn slog mot den amerikanska jordbrukssektorn. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer