1515
Annons

Handelsbanken sänker SEB till behåll – här är dagens rekar

Handelsbanken har sänkt sin rekommendation för SEB till behåll medan JM höjs till köp. Här är en sammanställning av måndagens rekommendations och riktkursförändringar. 

Innehåll från VerizonAnnons

Ny studie: Strategisk osäkerhet efter pandemin

Arbetslivet blir sig antagligen aldrig mer helt likt efter pandemin. För att kunna stå stark även framöver krävs flexibla och robusta företag, enligt en färsk studie.

Ta del av hela rapporten ”Business, reimagined” här.     

Sett i backspegeln gick övergången från kontors- till hemarbete under pandemin förvånansvärt smidigt. En studie från telekomjätten Verizon visar att 70 procent av tillfrågade tjänstemän ansåg att de var mer effektiva när de arbetade hemifrån. Även en majoritet av cheferna kände sig bättre rustade att fatta snabba och strategiska beslut och införa ny teknik som en följd av nyordningen på arbetsmarknaden.

Trots att pandemisituationen för tillfället är mindre akut än tidigare, har i stället en känsla av strategisk osäkerhet börjat infinna sig. Två tredjedelar av företagsledarna, 66 procent, hävdar att pandemin har blottlagt svagheter i deras strategi, medan 60 procent säger att de har svårt att hitta ett tydligt förhållningssätt till nya marknadsmöjligheter.

– Osäkerheten är inte förvånande. De flesta företagsledare såg inte pandemin komma, vilket påverkar människors förtroende. Men svaret är inte att eliminera osäkerhet – om det ens vore möjligt. I stället måste företagsledare bygga robusta organisationer som kan anpassa sig för att hantera chocker och överraskningar, säger entreprenören, CEO:n och managementprofessorn Margaret Heffernan, i rapporten.

”Många företag är lyckligt ovetande”

Teknik är viktigt för att skapa motståndskraft i en organisation som inte bara kan ta smällar, utan som kan blomstra och komma tillbaka ännu starkare. Molnbaserade lösningar har varit avgörande för att göra det möjligt för företag att snabbt bli mer flexibla – oavsett om de vill ta tillvara en möjlighet eller möta ett hot.

Rita McGrath, professor vid Columbia Business School, menar att företagsledare måste ställa sig ett antal frågor kring hur tekniken stödjer kundupplevelsen: 

– Var förbättrar den här tekniken upplevelsen för kunderna - och var gör den inte det? Problemet är att många företag implementerar teknik via dåligt designade system, samt att även om teknik kan erbjuda effektivitet, så fokuserar företag ofta mest på kostnadsbesparingar.

Negativa upplevelser, exempelvis utdragna supportsamtal och osmidig samtalshantering, kan tära ordentligt på kundlojaliteten.

– Många företag är lyckligt ovetande om vilken frustration de orsakar sina kunder. Här tror jag att företag helt enkelt gör felbedömningar. De vet inte ens om när de har förlorat en kund, säger Rita McGrath.

Företag står inför utmaningar som innefattar nya konsumentbeteenden, kompetensbrist och förändrade förväntningar från de anställda. Därtill tillkommer ekologiska omställningar, nya politiska riktlinjer samt den ständigt ökande takten av teknisk innovation.

I stället för att sticka huvudet i sanden menar Rita McGrath att ledare måste övervinna trögheten och påskynda sina organisationers transformationstakt. På så sätt det kan de definiera framtiden istället för att vänta på att framtiden ska definiera dem.

Här kan du ladda ner hela rapporten för att läsa mer    

Vill du veta mer? Följ Verizon Business på LinkedIn och Twitter:

VBG LinkedIn

VBG Twitter 

 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Sänkta riktkurser för skogsjättarna – här är dagens rekar

Foto:Mostphotos

Skogskoncernerna SCA, Holmen och Billerud Korsnäs får sänkta riktkurser av Carnegie. Här är tisdagens riktkurs- och rekommendationsförändringar.

SEB sänker riktkursen för kommunikationsteknikkbolaget Invisio till 200 kronor från 210 kronor och upprepar köp. Aktien stängde på 133,4 kronor på måndagen.

SEB sänker riktkursen för kredithanteraren Hoist till 30 kronor från 34 kronor och upprepar behåll. Aktien stängde på 28,5 kronor.

SEB sänker riktkursen för fordonsunderleverantören Concentric till 280 kronor från 310 kronor och upprepar köp. Aktien stängde på 172,2 kronor.

Goldman Sachs höjer riktkursen för Aker BP från 420 norska kronor till 440 norska kronor och upprepar rekommendationen neutral.

Goldman Sachs höjer riktkursen för Equinor från 380 kronor till 410 norska kronor, upprepar rekommendationen sälj.

JP Morgan sänker riktkursen för Danske Bank från 95 till 90 danska kronor och upprepar undervikt.

Carnegie sänker riktkursen för Billerud Korsnäs från 134 till 133 kronor och upprepar behåll. Aktien stängde på 133,6 kronor.

Carnegie sänker riktkursen för SCA från 133 till 132 kronor och upprepar sälj. Aktien stängde på 145 kronor.

Carnegie sänker riktkursen för Holmen från 425 till 400 kronor och upprepar behåll. Aktien stängde på 432,4 kronor.

Barclays sänker riktkursen för AAK från 179 till 149 kronor och upprepar undervikt. Aktien stängde på 146,1 kronor.

Pareto Securities sänker riktkursen för ABB från 400 till 370 kronor och upprepar köp. Aktien stängde på 270 kronor.

Carnegie sänker riktkursen för Assa Abloy från 250 till 230 kronor och upprepar köp.

DNB sänker riktkursen för Norwegian från 12 till 10 norska kronor och upprepar köp.

Texten kan komma att uppdateras.

Källor: Finwire, Bloomberg

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera