ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Hälsobolaget vinstvarnar – leveransproblem sänker resultatet

Probiotikabolaget Biogaia uppger att företaget drabbats av leveransförseningar från en av sina leverantörer. Vilket kommer påverka försäljning och resultat i både det tredje och fjärde kvartalet 2019. Det framgår av ett pressmeddelande.

För det tredje kvartalet beräknas nu försäljningen uppgå till 167 miljoner kronor, mot tidigare 176 miljoner. Rörelseresultat förväntas uppgå till 49 miljoner kronor, jämfört med tidigare 66 miljoner.

Bolaget uppger vidare att det är för tidigt för att uttala sig om det fjärde kvartalet men menar att produktförsäljningen för helåret kommer vara ”tillfredställande”.

”Vi bedömer att försäljningsminskningen är temporär och att förseningarna inte påverkar våra långsiktiga förväntningar och sälj- och marknadsföringsstrategier. Vi ser däremot över våra inköpsrutiner”, skriver Isabelle Ducelli, koncernchef vid Biogaia.

Biogaias aktie har stigit 29 procent hittills i år. På tre års sikt är kurslyftet 60 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer