ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Haldex stänger fabrik i Tyskland – ska spara 50 miljoner om året

Bromstillverkaren Haldex ska effektivera tillverkningen i Europa vilket medför att fabriken i Heidelberg kommer stängas. Kostnadsbesparingen uppskattas till 50 miljoner kronor om året. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Enligt Haldex har bolagets europeiska region inte lyckats få upp lönsamheten till tillfredsställande nivåer. 

”Den stundande lågkonjunkturen samt kostnadsnivån i Tyskland har lett till beslutet att flytta produktionen. Genom att samlokalisera produktionen i Heidelberg med produktionen i Szentlörincskáta i Ungern uppnås skalfördelar och tillverkningskostnaden minskar”, skriver Haldex i ett pressmeddelande. 

Totalt berörs 100 personer av nedläggningen varav 17 anställda kommer fortsätta sin anställning på Haldex. Uppsägningarna kommer ske successivt under 2020. 

”Kostnaden för flytten är svårbedömd i och med att ersättningsnivåerna är del av de förhandlingar som nu inleds. När förhandlingarna är slutförda kommer Haldex meddela den beräknade kostnaden. Kostnaden kommer belasta resultatet som en engångskostnad, troligtvis i fjärde kvartalet 2019”, skriver Haldex. 

Aktien backar med omkring 1 procent efter beskedet. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer