ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Haldex sänker helårsprognosen

Bromstillverkaren Haldex redovisade ett justerat rörelseresultat på 85 miljoner kronor under det tredje kvartalet 2019 Vilket kan jämföras med 79 Mkr under samma kvartal 2018. Bolaget sänker även prognosen för helåret 2019 med hänvisning till ett försämrat marknadsläge. 

”På grund av det försämrade marknadsläget har prognosen för helåret justerats ned något. Ny bedömning är att omsättningen och rörelsemarginalen, exklusive engångsposter, kommer bli något lägre än föregående år”, skriver Haldex i rapporten, 

”Tidigare bedömning var att omsättningen skulle bli i linje med föregående år och att rörelsemarginalen exklusive engångsposter skulle bli i linje med eller högre än föregående år. Det långsiktiga målet om en rörelsemarginal på tio procent, exklusive satsningar på ny teknik, år 2022 ligger fast”, fortsätter bolaget. 

Haldex nettoomsättning kom in på 1.283 Mkr under kvartalet vilket var en ökning från 1.270 Mkr under det tredje kvartalet 2018. Justerat för valutakursförändringar minskade omsättningen med 4 procent. 

Rörelseresultatet inklusive engångsposter landade på 68 Mkr vilket var under de 79 Mkr som bolaget redovisade under samma kvartal 2018. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer