ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Haldex-konkurrenten SAF Holland sänker prognosen

Den tyska fordonsunderleverantören SAF Holland, som 2016 gjorde ett försök att köpa svenska Haldex, sänker sina prognoser för justerad ebit-marginal och intäktstillväxt för helåret.

"Vår analys visar en tydlig avvikelse från målen, som ett resultat av den fortsatta försvagningen av de ekonomiska förhållandena - i synnerhet i Europa, Kina och Indien", skriver bolaget i ett pressmeddelande och hänvisar till de globala handelskonflikterna och deras effekt på marknadsutvecklingen för lastbilar och släpvagnar.

Den justerade ebit-marginalen väntas nu uppgå till 6,0-6,5 procent, ned från den tidigare uppskattningen om en marginal på 7,0-8,0 procent.

Försäljningen väntas nu minska med 0-3 procent jämfört med fjolåret, klart lägre än den tidigare väntade positiva tillväxten om 4-5 procent.

"Marknadsmiljön fortsatte att försvagas väsentligt i augusti", kommenterar vd Alexander Geis.

Utvecklingen påverkar även synen på 2020. Prognoser för nästa år väntas i samband med niomånadersrapporten den 7 november.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer