1515
Annons

Häktningsförhandlingen mot Tom Hagen har avslutats

Häktningsförhandlingen mot Tom Hagen har avslutats och tingsrätten har satt sig i överläggningar.

Innehåll från RekomoAnnons

Tänker andra hand i första hand

Fler och fler företag och organisationer inser fördelarna med att tänka begagnat i stället för nytt när de gör om sina kontor. Rekomo hjälper företag att inreda med återbrukade och prisvärda möbler.

– Vi köper, säljer och hyr ut begagnade kontorsmöbler över hela Sverige, förklarar Jonas Åström, VD Rekomo. Vi erbjuder allt från hela arbetsplatser med bord, stolar, skärmväggar, förvaring men även möbler till övriga utrymmen som lounger, fikarum och konferensrum.

Helhetslösning

Jonas Åström menar att det inte är svårare att köpa in begagnad kontorsinredning än att köpa helt nytt.

– Vi är som vilket annat inredningsföretag som helst. Vi har ett stort utbud av återbrukade kvalitetsmöbler och köper in stora kvantiteter så vill man ha en enhetlig möblering löser vi det.

Rekomo hjälper till med allt från att komma med inredningsförslag till leverans och montering.  Dessutom kan de köpa och hämta de gamla möblerna för återanvändning hos andra företag. 

– Många kontorsmöbler och annan inredning är av väldigt bra kvalitet och håller länge. Sådana möbler köper vi gärna in. Även om fler och fler tänker andra hand i första hand slängs det tyvärr fortfarande alldeles för mycket möbler. Är en stolsdyna sliten så kan vi klä om stolen i ett nytt fräscht tyg i den färg kunden vill ha, säger Jonas Åström.

Nytt kontor till halva priset

Ofta går det knappt att se att möblerna är begagnade och många hade nog blivit förvånade om de visste att all inredning i det splitternya kontoret faktiskt är återbrukat. Prislappen för en kontorsrenovering med begagnad inredning brukar hamna på ungefär hälften av vad det hade kostat att köpa in helt nytt. Men även om ekonomin är viktig så är miljöbesparingen den största vinsten.

Attraherar arbetskraft

Många företag har idag hållbarhet som ledstjärna och då ska det naturligtvis även inbegripa kontorsrenoveringen. Och den ökade miljömedvetenheten märks, intygar Jonas Åström.

– Förr köpte man begagnat för att det var billigare, idag har det svängt och nu köper många begagnat främst för att det är bättre för miljön. För många företag är det också ett medvetet val för att locka yngre miljömedvetna medarbetare som vill arbeta på ett företag som tar miljön och hållbarhetsfrågan på allvar. 

På senare tid har även flera offentliga verksamheter genom ramavtal fått förutsättningar att inreda sina lokaler med begagnade möbler. Det är ett stort steg framåt.

Flerårsgaranti och leasingmöjligheter

Marknaden för begagnade kontorsmöbler har utvecklats mycket de senaste åren och Rekomo erbjuder alltid minst två års garanti även på begagnade kontorsmöbler. Det finns också möjlighet att hyra eller leasa möbler.

– Kunden kan välja om man vill hyra en månad eller över en längre period. Företagen får en ökad flexibilitet och kan anpassa sitt kontor efter olika behov, säger Jonas Åström.

Om Rekomo
Rekomo säljer, köper och hyr ut begagnade kontorsmöbler till kontor i hela landet och har erbjudit återvunna och prisvärda kontorsmöbler sedan 1992. Grunden i affärsidén är hög kundnöjdhet och låg miljöpåverkan – det är lika viktigt att kunden ska bli nöjd med sitt kontor som att rädda miljön. 

Läs mer på rekomo.se

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Rekomo och ej en artikel av Dagens industri

Laxbolag mot strömmen på starka Nordenbörser

De nordiska börserna bjöd alla på tydliga uppgångar på tisdagen och det regionala samlingsindexet Vinx 30 stod vid stängning på nivån 1.205, motsvarande en uppgång om 2,8 procent. 

I Köpenhamn steg OMXC25 med 2,9 procent.

Högst på vinnarlistan hittades verkstadsbolaget FL Smidth, vars aktie ökade med 6,6 procent.

Vindkraftsbolaget Ørsted tappade samtidigt 1,9 procent. På morgonen meddelades att bolaget kommer genomföra vissa omorganiseringar där bland annat Martin Neubert, som hittills varit kommersiell chef och vice vd, kommer få lämna som följd.

Även de danska storbankerna syntes underprestera mot övrigt. Danske Bank var strax ovanför nollstrecket på plus 0,1 procent. Bolaget har under dagen fått en sänkt riktkurs av storbanken JP Morgan.

Det norska OBX-indexet stängde upp med 1,1 procent. Här begränsades dock uppgången något av den nedåtrekyl som noterades hos flera laxodlingsbolag efter av måndagens uppgång.

Bland dessa bolag stack Salmar ut bland övriga, aktien var ned över 10 procent. Under morgonen fick bolaget en sänkt rekommendation av DNB Markets som menar att det råder stor osäkerhet kring vinstestimaten för laxodlarna efter det skatteförslag som Färöarnas regering lämnade i måndags.

Lerøy Seafood, Bakkafrost och Mowi sjönk 1,1-2,8 procent.

Helsingforsbörsens OMXH25 avancerade 3,1 procent, där verkstadsbolaget Metso Outotec låg i täten med en uppgång om 6,3 procent.

Konecranes meddelade under tisdagseftermiddagen om en spansk order på 11 kranar värt 20 miljoner euro. Aktien handlades upp 4,1 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera