ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Saabs vd: Vi måste arbeta hårdare med Kockums

  • Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Försvarsföretaget Saabs vd Håkan Buskhe anser överlag att året hittills har utvecklats som planerat, både operativt och orderingångsmässigt.

"Ja, jämfört med vad vi har skissat på ur ett internt perspektiv är vi i linje med plan. Operationellt och produktivitetsmässigt så är det huvudsakliga område vi måste arbeta hårdare med varvet Saab Kockums. Det går inte i linje med våra förväntningar och vi har flera aktiviteter på gång för att nå ett mer balanserat läge och stödja lönsamheten", sade Saab-chefen under frågestunden vid fredagens rapportpresentation.

Saab äger Kockums sedan 2014.

Inför andra halvåret ser Håkan Buskhe bra möjligheter både när det gäller orderingång och produktivitetsförbättring, uppgav han vidare.

Angående kassaflödet sade han att den exakta tidpunkten för slutförandet av vissa affärer kan göra att kvartalet blir något sämre än förväntat, men om man kombinerar det tredje och fjärde kvartalet har inget ändrats i kassaflödesutsikterna för helåret, är budskapet.

"Vi kommer ha ett tufft tredje kvartal - det vet vi. Det ligger i planen", är budskapet från bolaget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer