ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Håkan Buskhe föreslås till Stora Ensos styrelse

  • Foto: Jessica Gow/TT, Jessica Gow/TT

Försvarskoncernen Saabs tidigare vd Håkan Buskhe föreslås som ny styrelseledamot i skogskoncernen Stora Enso. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Vidare föreslår aktieägarnas nomineringsråd omval av nuvarande styrelseledamöter Jorma Eloranta, Elisabeth Fleuriot, Hock Goh, Mikko Helander, Christiane Kuehne, Antti Mäkinen, Richard Nilsson och Hans Stråberg. Som styrelsens ordförande föreslås omval av Jorma Eloranta. 

Göran Sandberg har enligt Stora Ensos pressmeddelande meddelat att han inte är tillgänglig för omval till styrelsen. 

”Göran Sandberg har sedan år 2017 varit en värdefull medlem av Stora Ensos styrelse. Göran har sedan han valdes till medlem av styrelsen fungerat som medlem av styrelsens kommitté för hållbarhets- och och etikfrågor och verkat för dess arbete. Jag vill varmt tacka Göran för hans värdefulla arbete för Stora Enso”, säger Jorma Eloranta i en kommentar. 

Håkan Buskhe avgick i oktober som vd för Saab. I slutet av november stod det sedan klart att Håkan Buskhe blir ny vd för familjen Wallenbergs onoterade ägarbolag FAM som enligt ägardatatjänsten Holdings är Stora Ensos näst största ägare. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer