ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Hajpat solenergibolag rasar efter Placera-analys

Solenergibolaget Soltech faller brant på torsdagen efter att ha ifrågasatts i en omfattande analys på sajten Placera. I analysen kritiseras företaget mycket hårt och analysen mynnar ut i en säljrekommendation.

I ett svar på bolagets hemsida under eftermiddagen vidgår Soltech att man under åren har haft ett antal egenutvecklade produkter som inte har nått kommersiell framgång. Nuvarande produkter är dock konkurrenskraftiga, hävdar bolaget.

Placeras analys kritiserar bland annat Soltechs förvärvsfacit men enligt bolaget har strategin varit "högst framgångsrik" och man påpekar även att Soltech fortsatt har en "stark förvärvskassa". 

Strax efter klocka 15 har Soltech-aktien backat 23,8 procent efter att under dagen som mest ha varit ned med över 30 procent. Sedan årsskiftet är kursen dock fortfarande upp närmare 178 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer