1515
Annons

Hajpat försäkringsbolag utreds av amerikanska myndigheter

Det amerikanska försäkringsbolaget Clover Health, som nyligen gjorde börsentré med hjälp av ”uppköpsskalbolagskungen” Chamath Palihapitiya, har fått besked om att finansinspektionen SEC utreder bolaget. Det framgår av dokument hos myndigheten.

Innehåll från Phoenix ContactAnnons

De gör visionen om det hållbara elektriska samhället till verklighet

Hur ska samhället, företagen och privatpersoner lyckas ställa om till ett hållbart samhälle där förnybar elektrisk energi är tillgängligt överallt i nästan obegränsade mängder och utan negativa konsekvenser för miljön? Det är den stora utmaning som företaget Phoenix Contact bygger ett av sina koncept på.

Phoenix Contact tillhandahåller produkter, lösningar och tjänster för elektrifiering, anslutning och automatisering inom sektorerna energi, industri, infrastruktur och mobilitet. Att kunna täcka hela världens energibehov på ett ekonomiskt hållbart sätt, med förnybara energikällor och med hjälp av tekniska lösningar – det är den stora samhällsutmaning hela verksamheten fokuserar på.

Vi har samlat koncernens alla produkter och tjänster i konceptet ”All Electric Society”. Konkret handlar det om att modernisera och utveckla elenergibranschen. Ska vi klara den ökande användning-en av el måste vi bygga ut våra energikällor samtidigt som vi med hjälp av nya produkter och lö-sningar hanterar energiförbrukningen på ett bättre sätt, berättar Susanne Dahl, Phoenix Contacts vd.

Optimal styrning av energisystem

I dagens samhälle finns det gott om system för att generera elektricitet men dessa måste kopplas ihop och kunna ”prata med varandra”, menar Nils Eriksson, Product Manager Industry Management & Automation.

Det är viktigt om vi ska kunna balansera tillgången på energi bättre – och kunna lagra elenergin så att den finns tillgänglig när vi behöver dem. Vi erbjuder till exempel lösningar och produkter inom bland anslutningsteknik som kan appliceras på allt från solcellspaneler till områden där signal, data och kraft behövs, berättar Håkan Öbrink, Teamleader and Product Manager Industrial Field Connectivity.

Ett annat exempel på vad man gör handlar om området ”sektorkoppling”. Där ser man generering, distribution, lagring och förbrukning av energi som ett helhetssystem. 

Dessutom utväxlar enskilda sektorer energi mellan varandra så att den står till förfogande i rätt form där den behövs. Genom att registrera och utvärdera data om energiförbrukning och generering styrs energiflödet optimalt, fortsätter Håkan Öbrink.

Phoenix Contact har även tagit fram ett styrsystem som är ”open source” vilket gör att användaren kan applicera ”egen” mjukvara i systemet. Öppen styrteknik gör automationslösningar framtidssäkra. För omfattande automation av sektorerna måste styrtekniken växa samman över gränserna för enstaka användningsområden. Öppen styrteknik som Ecosystem PLCnext Technology gör detta möjligt – oberoende av maskinvara och programmeringsspråk.

Lever som man lär

Man utvecklar också lösningar för hur framtidens elektrifierade båtar och skepp.

Det handlar till exempel om kommunikation från batterisystemen så att man på ett bättre sätt ska kunna styra hur man laddar båtarna, planerar rutten, hastighet och så vidare, säger Nils Eriksson.

På Phoenix Contact lever man som man lär. Det svenska dotterbolagets verksamhet är redan koldiox-idneutral. Vid årsskiftet ska det målet vara nått i hela den europeiska verksamheten och under nästa år kommer alla Phoenix Contacts kontor och fabriker i hela världen att vara koldioxidneutrala.

Om Phoenix Contac:

Med ledande anslutnings- och automationsteknik skapar Phoenix Contact tillsammans med kunder och partners lösningar för morgondagens värld. Var än den behövs – i infrastrukturen, e-mobility, för rent vatten, förnyelsebar energi och intelligenta eldistributionsnät eller för energieffektiv maskin- och anläggningsbyggnad. 

Läs mer på www.phoenixcontact.se 

 

Mer från Phoenix Contact

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Phoenix Contact och ej en artikel av Dagens industri

Grundare storsäljer i Embracer – aktien backar

En av spelkoncernen Embracers grundare, Erik Stenberg, har sålt 4,5 miljoner aktier för totalt 283,7 miljoner kronor. Det framkommer av Finansinspektionens register för insynshandel.

Embracers Erik Stenberg säljer halva sitt innehav i Embracer, som han varit med och grundat. Affären är gjord utanför börsen till en aktiekurs på 63,05 kronor per aktie.

Aktien handlades under onsdagen strax under 63 kronor, men efter nyheten strax före 17.00 om grundarens försäljning sjönk kursen ned till 60,5 kronor.

Erik Stenberg har beskrivits som parhäst till Embracers vd och starke man Lars Wingefors som i sin tur kontrollerar 21,2 procent av aktierna och 39,8 procent av rösterna i Embracer.

Övriga grundare är Mikael Brodén, Klemens Kreuzer och Reinhard Pollice.

Så sent som i slutet av september skrev Di:s Johan Wendel att Embracer möjligen är en uppköpskandidat för saudiska Savvy Gaming Group. Savvy i somras blev storägare i Embracer via en riktad nyemission och att det dessförinnan köpt e-sportsverksamheten ESL av Stockholmsbörsnoterade MTG.

Embracer är ned över 23 procent på ett år och har pendlat kraftigt under perioden. I januari toppade aktien på strax under 100 kronor medan årslägsta från förra veckan är 58 kronor.

Av spelkoncernerna på Stockholmsbörsen är Embracer en favorit bland många experter. I mitten av september sa till exempel SEB:s Fredrik Warg att han tror på en stark tillväxt kommande kvartal. Aktiespararnas analytiker Carl-Henrik Söderberg pekade vid samma tillfälle ut ett par par orosmoln.

”Embracer har gjort mängder av förvärv men har låg organisk tillväxt och på slutet haft några svaga spelsläpp. Kommer Lars Wingefors få ihop sin förvärvsmaskin till en uthållig vinstmaskin tillslut? Till tämligen låga multiplar känns Embracer för tillfället mer attraktivt än ett betydligt högre värderat Paradox.”

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera