ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Hagströmer: ”Löfven tycks tro att hela Vänsterpartiet är idioter”

Skrivningen i överenskommelsen mellan C, L och de rödgröna om att Vänsterpartiet ska fråntas inflytande över inriktningen på svensk politik borde inte fått vara med, säger Sven Hagströmer i Di:s Börsmorgon. ”Jag tycker det var förfärligt”, säger han.

Sven Hagströmer, alltid stridbar och med tydliga åsikter, kommenterade läget i inrikespolitiken när han medverkade i Di-tv på tisdagsmorgonen.

”Den här klausulen borde självklart inte funnits med” Tror Stefan Löfven att hela Vänsterpartiet är idioter? Ett helt parti som inte är värt någonting, men som ändå förmodas rösta för överenskommelsen?” säger han.

Hagströmer är generellt emot att utesluta några partier över huvud taget från demokratiska processer.

”Att utesluta två partier som ytterlighetspartier, hur kan man komma på tanken?”

Sven Hagströmer spekulerar sedan att Stefan Löfven i själva verket spelar högt för att skapa utrymme för en förnyad diskussion med och om Vänsterpartiet.

”Han är kanske så smart att han gör detta med öppna ögon för att i själva verket ge vänstern inflytande. Jonas Sjöstedt kanske blir en förevändning för att pilla med överenskommelsen igen” säger Hagströmer som tror att det kommer gå till en fjärde statsministeromröstning i riksdagen. 

”Annie Lööf har tagit ut segern i förskott.”

Sven Hagströmer ombads också ge sin syn på börsen i år. Han menar att man behöver vara beteendevetare för att försöka förstå börsen, men:

”Jag tror att börsen lutar åt moll i år. Det blir en sämre börs, men inga stora katastrofer, som det ser ut just nu”, säger han men pekar på flera politiska risker med okänd utgång, som handelskriget och relationerna mellan USA och Kina.

”Stämningen hos (bolags-) ledningarna har svängt. Alla förutser nu att vi går mot sämre tider. De som dristar sig till att ha prognoser i sina rapporter kommer nog att vara rätt försiktiga. I Tyskland har vi haft negativa signaler rätt lång tid.”

Gällande noteringsklimatet slår han fast att försurningen redan kommit.

”Det är redan nu sämre än tidigare och har nästan torkat upp faktiskt. Men vi tycker (i investeringsbolaget Creades) att de mindre onoterade bolagen är väldigt spännande, särskilt e-handel eller om man agerar på nätet.”

Sven Hagströmer är ordförande i rapportaktuella Avanza, som ska redovisa sitt fjärde kvartal på torsdag. Mellan raderna går att utläsa att rapporten är hygglig.

”Jag har i vart fall inte klätt mig inte i säck och aska inför den”, säger han och pekar på att en normalisering av räntan förstås gynnar Avanza, samtidigt som han inte förutser någon ytterligare stor räntehöjning framöver.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies