ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Iran kopplas till hackerattack mot amerikansk presidentvalskampanj

  • Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif Foto: Maja Suslin/TT

En hackergrupp som tros ha kopplingar till Irans regering försökte hacka mejladresser kopplade till en amerikansk presidentvalskampanj, tidigare samt nuvarande amerikanska regeringstjänstemän, journalister samt framstående iranier som bor utanför landet. Det skriver Microsoft i ett blogginlägg

Attackerna ska ha skett under en 30-dagar lång period mellan augusti och september. Gruppen, som Microsoft kallar Phosphorus, ska ha lyckats göra intrång på fyra konton som dock inte är kopplade till den icke namngivna presidentvalskampanjen eller regeringstjänstemännen, skriver Microsoft. 

”Medan attackerna vi redovisar idag inte var tekniskt sofistikerade så försökte de använda en betydande mängd personlig information både till att identifiera konton som tillhörde de tilltänka målen och i ett fåtal fall försökte attackera dem. Denna ansträngning tyder på att Phosphorus är mycket motiverade och villiga att lägga ner betydande tid och resurser på research och andra former av informationsinhämtning”, skriver Microsoft i blogginlägget. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer