1515
Annons

Grönt ljus i Danmark för Coegin-studie mot solåkomman – aktien stiger

Forskningsbolaget Coegin Pharma meddelar att danska läkemedelsverket har godkänt bolagets ansökan om start av en klinisk fas I/II-studie med bolagets läkemedelskandidat AVX001 inom hudåkomman aktinisk keratos.

Aktien stiger på beskedet.

Wall Street går mot sjätte nedgångsdagen i rad

Humöret på USA-börserna surnade till efter Stockholmsbörsens stängning och Wall Street går nu mot sjätte dagen i rad med sjunkande index. Samtidigt har räntan på den amerikanska tioåringen fortsatt uppåt och närmar sig nu 4 procent. 

Tisdagen såg initialt ut att bli en munter historia på Wall Street där breda S&P 500 som mest var upp 1,7 procent i den inledande handeln. Glädje kom dock snabbt av sig och med drygt två timmar kvar till stängning är S&P 500 ned 0,7 procent medan Dow Jones tappar 0,8 procent och tekniktunga Nasdaq 0,3 procent. 

Nedgången inleddes enligt Bloomberg i samband med att Fed-toppen James Bullard uppgett att den höga inflationen är ett hot mot trovärdigheten för den amerikanska centralbankens inflationsmål. 

”Det här är ett allvarligt problem och vi måste vara säkra på att vi svarar på det på ett lämpligt sätt. Vi har höjt räntan betydligt under året och ytterligare höjningar är indikerade”, sa James Bullard enligt nyhetsbyrån. 

På bolagsnivå går bland annat flera kryssningsbolag mot strömmen med Royal Caribbean upp 2,3 procent, Norwegian Cruise Line 2,2 procent och Carnival 1,7 procent. Även elbilstillverkaren Tesla går mot strömmen och stiger 0,7 procent medan Polestar är ned 2,5 procent. 

Räntan på den amerikanska tioåringen stiger med omkring 6 punkter till 3,97 procent. 

”Vi är fortsatt oroade för att Fed kommer ta i för mycket och knuffa in ekonomin i en recession”, säger Art Hogan, marknadsstrateg på B. Riley Financial, till CNBC.  

I Europa vände flera av de ledande indexen nedåt i sluthandeln och tyska DAX tappade 0,7 procent medan Parisbörsens CAC40 sjönk 0,3 procent. Även i Stockholm föll indexen tillbaka i den avslutande handeln men häll sig allt jämt kvar i positivt territorium med OMXSPI upp 0,4 procent och OMXS30 omkring 1 procent. Under den senaste veckan är Stockholmsbörsen fortfarande ned drygt 5 procent. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera