ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Green Growth lägger fientligt bud på cannabisproducenten Aphria

Ingen rök utan eld. Efter att amerikanska Green Growth i december meddelat att de planerade att lägga ett fientligt bud på cannabisproducenten Aphria gjorde de på tisdagen slag i saken med ett bud som värderar bolaget till 2,8 miljarder kanadensiska dollar eller 19 miljarder kronor. 

Budet går ut på att Aphrias aktieägare får 1,5714 aktier i Green Growth per Aphria-aktie och acceptfristen sträcker sig till den 9 maj. Enligt Marketwatch äger Green Growth i dagsläget 3 miljoner aktier i Aphria motsvarande 1,2 procent av aktierna i bolaget. 

I ett blogginlägg uppmanar Aphria sina aktieägare att inte acceptera budet innan styrelsen kommit med en formell rekommendation. Bolaget noterar dock att budvillkoren är i princip samma som när Green Growth först visade intresse i december och att styrelsen då ansåg att erbjudandet undervärderade bolaget. 

Tidigare på tisdagen meddelade det kanadensiska cannabisbolaget Tilray att bolaget förvärvar branschkollegan Natura Naturals för upp till 70 miljoner kanadadollar, vilket Di tidigare rapporterat om.  

Att cannabissektorn varit glödhet den senaste tiden har knappast undgått någon. I en intervju med CNBC höjde cannabisbolaget Canopy Growths vd Bruce Linton ett varningens finger för att sektorn står inför en "massiv inflatorisk bubbla". 

"Alla vill vara i cannabissektorn och jag tror investerare måste vara selektiva då det kommer dyka upp ett nytt namn varje vecka", säger han till CNBC. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies