ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Google ger sig in i finansvärlden – lanserar insättningskonton

  • Foto: Matt Rourke

Google utmanar Apple och Facebook på nytt. 

Enligt Wall Street Journal planerar techgiganten att erbjuda privata bankkonton till sina kunder. 

Projektet, med kodnamnet Cache, kommer att göras med i samarbete med den amerikanska banken Citigroup och Stanford Federal Credit Union och väntas lanseras nästa år. 

Stora techbolag ser finansiella tjänster som en väg att komma närmare användare och därmed samla värdefull data. Tidigare har Apple lanserat ett kreditkort, men även Amazon har pratat med banker om att erbjuda insättningskonton. 

Även Facebook har gett sig in i finansiella tjänster då bolaget jobbar med att lansera en digital valuta. 

Nu är det Googles tur att göra entré på marknaden och deras ambitioner kan vara att utmana redan etablerade bolag som erbjuder finansiella tjänster. Wall Street Journals uppgifter om Googles lansering kommer med all sannolikhet följas av Washington och Vita huset där tillsynsmyndigheter redan undersöker om de stora teknikföretagens inflytande börjar bli för stor. 

Men samarbetet mellan teknikbolag och banker har inte alltid varit lyckosamma. Apple irriterade samarbetspartnern till sitt kreditkord, Goldman Sachs, genom att publicera annonser med sloganen ”designat av Apple, inte en bank”. Samtidigt har många finansiella bolag dragit sig ur Facebooks kryptoprojekt då det mött regulatoriskt motstånd.

Till skillnad från andra tehcbolag verkar Googles väg in på marknaden vara att söka allierade, i stället för att skapa fiender då den finansiella institutionens logga kommer att synas på kreditkorten, enligt Wall Street Journal. 

”Vår strategi kommer att vara att samarbeta med banker och det finansiella systemet,” uppgav Google-chefen Caesar Sengupta i en intervju med tidningen. 

”Det kan vara den något längre vägen, men den är mer hållbar”, fortsatte han.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer