ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Storbankens löneutbetalning sjönk med 20 procent

Löneutbetalningarna i den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs föll med 20 procent i första kvartalet i år. Det framgår av måndagens delårsrapport.

Tuffa förutsättningar inom börshandel, lägre avkastning från privatkunder och lägre transaktionsomsättning är vad som ligger bakom minskningen inom bankens investment- och kreditenheter.

"Vi fokuserar på nya möjligheter för tillväxt och diversifiering av vårt utbud för att serva en bredare marknad", säger vd David Solomon, som ligger bakom en omstrukturering av banken.

Omsättningen från bankens handel med räntor, en verksamhet som dragits under allt svårare marknadsförhållanden, föll med 11 procent i en årlig jämförelse. Det är dock bättre än konkurrerande JP Morgan Chase motsvarande siffra, som var 22 procent ned enligt kvartalsrapporten från fredagen i förra veckan.

Handeln med aktier var ännu sämre. Omsättningen föll där med 24 procent i en årlig jämförelse. Här var JP Morgans motsvarande siffra ned 16 procent.

Desto bättre resultat kom från enheten för bolagsaffärer; fusioner och förvärv. Här ökade omsättningen med 1 procent jämfört med i fjol.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies