ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Goldman Sachs: Apple-aktien ska ned 26 procent

  • Apples vd Tim Cook och tv-legendaren Oprah Winfrey i samband med presentationen av Apples nya tv-tjänst i mars 2019. Foto: Tony Avelar

Investmentbanken Golman Sachs ger inte mycket för Apples tv-satsning Apple tv plus eftersom de tror att redovisningen av testperioden kommer påverka företagets resultat negativt. Därför förutspår de att aktien ska ner 26 procent. Det uppger CNBC.

Det är ett hetsigt lopp om att vinna tv-kriget i USA just nu. Tv-tjänsten Netflix får två stora konkurrenter i höst. Den 1 november lanserar Apple sin nya tv-tjänst och den 11 november lanseras Disney sin utmanare.

För att locka tittare presenterade Apple i veckan att alla som köper deras nya hårdvara, som Iphone, Ipad eller Mac, kommer få tillgång till Apple tv plus gratis i ett år. I vanliga fall kostar tjänsten 4.99 dollar i månaden.

Goldman Sachs spår att Apple kommer redovisa erbjudandet som en kombinerad rabatt för varje såld enhet på 60 dollar, vilket kommer gynna Apples nya stjärnsegment Services på ett oriktigt sätt.

”Apples sätt att redovisa flyttar effektivt intäkter från hårdvara till tjänster även om kunder inte uppfattar att det betalar för Apple tv plus”, skriver Rod Hall, analytiker på Goldman Sachs, i en kommentar, enligt CNBC.

Hall skriver att det här samtidigt kommer sänka Apples redovisade snittpriser på deras hårdvara under den viktiga julsäsongen.

Goldman Sachs sänker sitt 12-månadersestimat till 165 dollar per aktie, från 187 dollar. Det här innebär att de har den lägsta värderingen av storbankerna på Wall Street.

Apples aktie är ner 0,61 procent i förhandeln.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer