ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Gnosjöbolaget fortsätter stiga efter laddad rapport

  • Foto: Thomas Johansson/TT

Elinstallationsbolaget Garo steg på rapportdagen i går och fortsätter upp i torsdagshandeln trots att aktien handlas exklusive rätt till utdelning.

Onsdagens delårsrapport visade på både ökad vinst och omsättning i det första kvartalet och ledde till en kursuppgång på 5,6 procent för Gnosjöbolaget. Samma dag höll bolaget årsstämma där utdelningen på 4 kronor per aktie klubbades igenom och därmed avskiljs i dag. Trots det fortsätter aktien upp 9 kronor, motsvarande nästan 4 procent.

Enligt Garos hemsida finns det bara två analytiker som följer aktien – Carnegie och ABG Sundal Collier. ABG har släppt en positiv rapportkommentar, där analystäckningen visserligen är sponsrad av Garo, där både försäljnings- och vinstestimaten för kommande tre år har höjts.

Banken lyfter fram den starka utvecklingen inom produktområdet E-mobility som växte med 89 procent under kvartalet. ABG värderar nu E-mobility, tidigare kallat ladd, till omkring 1 miljard kronor. Banken menar att Garo utgör en utmärkt möjlighet att få exponering mot den strukturella trenden mot elbilsladdare. I det första kvartalet stod ”laddprodukter” för 23 procent av koncernens omsättning om totalt 248 Mkr.

Garo har stigit 42 procent på Stockholmsbörsen i år och nått ett börsvärde på knappt 2,5 miljarder kronor.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies