1515
Annons

GN Store Nord drar tillbaka helårsprognosen

Danska hörhjälpsbolaget GN Store Nord meddelar preliminära intäkter för det första kvartalet och drar tillbaka sin helårsprognos, till följd av covid-19.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Innehåll från Nevel ABAnnons

Nevel möjliggör ökad produktionskraft och minskade utsläpp

Stefan Johnsson, försäljningsdirektör på Nevel. En av Nevels produktionsanläggningar.
Stefan Johnsson, försäljningsdirektör på Nevel. En av Nevels produktionsanläggningar.

Volatila priser, fossila utsläpp och osäkerhet kring framtida kostnader och energiförsörjning får allt fler energiintensiva företag att söka lösningar i cirkulära energi- och ekonomisystem. Det är i linje med en hållbar utveckling där övergången från fossila bränslen till förnybar energi möjliggörs.

Energikris, miljölagstiftning och nya krav driver företag i riktning mot att bli koldioxidneutrala. Ett effektivt sätt att nå det målet är att överlåta energiproduktionen till en partner med expertkunskaper. På så sätt kan energiintensiva företag frigöra kapital, fokusera på kärnverksamheten och bli mer konkurrenskraftiga. Men Sverige ligger fortfarande långt efter andra länder när det gäller att outsourca sin energiproduktion.

– Här ser vi en stor tillväxtpotential. Industrins intresse för att välja bort olja och gas har ökat enormt i samband med energikrisen och klimatdebatten, säger Stefan Johnsson, försäljningsdirektör på Nevel. 

Nevel hjälper kunderna att bli energieffektiva och konkurrenskraftiga genom att skapa hållbara och kostnadseffektiva lösningar byggda på cirkulär ekonomi. Nevel tar samtliga kostnader för investeringar samt drift och underhåll. Bolaget administrerar även ansökningar för investeringsstöd och alla nödvändiga tillstånd. Resultatet blir en effektiv och pålitlig energileverans.

– Vi kan antingen förvärva och uppdatera kundens befintliga anläggning eller bygga en helt ny. Sedan levererar vi energi i den omfattning som behövs och när den behövs, säger Stefan Johnsson.

Nevels svenska industrikunder får för närvarande fossilfri energi till ett stabilt och förutsägbart pris. Svängningar i olje- och gaspriser påverkar inte leveransen alls. Nevel strävar efter en lokal bränsleförsörjning i så hög grad som möjligt. 

– Utöver att enbart leverera energi försöker vi hela tiden utnyttja spillvärme och andra restprodukter som uppstår i kundens egen produktion. Vi strävar alltid efter att bygga ett så hållbart och cirkulärt energisystem som möjligt. 

Nevel erbjuder även den mest sofistikerade digitala plattformen i branschen, där data från olika anläggningar sammanställs och jämförs. Utifrån detta tas beslut om exempelvis mängden bränsle, blandningen och syrgasnivån vilket också påverkar kostnader och utsläpp.

– I stället för att ha lokal övervakning på mindre anläggningar så kan vi styra och övervaka dem centralt.

Energins andel av de totala kostnaderna har för många industrier inte varit särskilt betydande tidigare. I dag har situationen förändrats radikalt och vissa företag måste antingen höja priserna eller minska produktionen. 

– Därför är det smart att dra nytta av de synergieffekter som uppstår tack vare de energianläggningar och nät vi driver. Företag bör betala för energin som en tjänst. Det är oftast billigare och definitivt smidigare.

Att ställa om till hållbarare produktion gynnar inte bara miljön utan också affärerna.

– Forskningen är tydlig. Hållbara företag har lojalare kunder och bättre företagskultur.

 

Om Nevel:

Nevel är ett infrastrukturföretag som erbjuder framtidssäkra industriella och kommunala lösningar. Nevel driver mer än 130 energiproduktionsanläggningar samt över 40 fjärrvärmenät. Företagets årliga omsättning är 100 miljoner euro. Nevel sysselsätter 150 experter i Sverige, Finland och Estland. Nevel ägs av Ardian, ett världsledande privatägt investeringshus med tillgångar på 100 miljarder USD under förvaltning eller rådgivning i Europa, Amerika och Asien.

 

Läs mer om Nevel och deras industriella infrastrukturlösningar! 

Läs mer om Nevel här!

 

Mer från Nevel AB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nevel AB och ej en artikel av Dagens industri

Di Omvärld: Brittiska sjuksköterskor ska rösta om strejk och högre oljepris väntas

Sjuksköterskor i Storbritannien ska rösta om strejk och Goldman Sachs höjer sin oljeprisprognos efter onsdagens produktionsminskning från Opec+. Här är några av torsdagens internationella nyheter. 

Sjuksköterskor i Storbritannien ska rösta om strejk

Hundratusentals sjuksköterskor över hela Storbritannien ska rösta om huruvida de ska gå ut i strejk. Det skriver the Guardian. Omröstningen är en protest mot regeringens beslut i juli att ge de flesta NHS-anställda en löneökning på 5 procent. RNC kräver att lönerna för sjuksköterskor höjs med 5 procent utöver inflationen, som för närvarande ligger på 10,1 procent. 

Läs mer. 

Goldman Sachs höjer oljeprisprognos

Oljekartellen Opec och dess allierade beslutade på onsdagen att minska produktionen av olja med två miljoner fat per dag från och med november för att upprätthålla prisstabilitet. Det är den största beslutade produktionsminskningen sedan början av pandemin. Efter beslutet har Goldman Sachs justerat upp sin prognos för oljepriset. Banken räknar nu med att priset på Nordsjöolja (brent) stiger med ytterligare 10 dollar och räknar med ett pris på 110 dollar per fat vid årsskiftet, rapporterar CNBC. Under det första kvartalet nästa år väntas oljepriset stiga ytterligare till 115 dollar per fat, skriver CNBC.

Läs mer. 

Shell flaggar för svagare resultat

Oljejätten Shell flaggar för att vinsten för det tredje kvartalet kommer att försvagas av en kraftig minskning av raffineringsmarginalerna och en ”betydligt” svagare vinst från handel med naturgas. Det framgår av ett pressmeddelande. Rapporten släpps den 27 oktober. 

Läs mer. 

Uppgifter: Musk och Twitter har svårt att komma överens

Efter att Elon Musk ändrat sig och nu trots allt avser att köpa mikrobloggen Twitter har de två sidorna svårt att komma överens om avtalsvillkoren för att slutföra affären. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. När Elon Musk först backade från affären stämde Twitter honom för kontraktsbrott och en rättsprocess var planerad till den 17 oktober. För att slippa den har Musk och Twitter försökt nå en uppgörelse i tid, men haft svårt. En av frågorna som måste redas ut är om affärens slutförande är beroende av att Musk erhåller den nödvändiga finansieringen, sade källor.

Läs mer. 

Fler flög med Norwegian

Norwegian ökade antalet passagerare med 92 procent till 1,874 miljoner i september, jämfört med samma månad året innan. Månaden före var tillväxten 153 procent till nästan 2 miljoner passagerare. Det framkommer i ett pressmeddelande. Mäts trafiken i betalda passagerarkilometer, RPK, ökade flygbolaget med 100 procent under månaden (186).
”Vi förväntar en lägre efterfrågan under vintersäsongen som vi nu går in i. Norwegian är väl förberett att hantera den lugnare perioden”, säger vd Geir Karlsen. 

Läs mer. 

Di:s nyhetsbrev Omvärld ger dig koll på de hetaste internationella affärsnyheterna. Urvalet av nyheterna görs av Di:s erfarna marknadsreportrar. 

Du kan få Di Omvärld som ett nyhetsbrev. Då får du varje vardag ett mejl med nyheterna direkt i din mejlkorg. Registrera dig för nyhetsbrevet här.  

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera