ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

General Motors försäljning sjönk i Kina

General Motors försäljning i Kina under årets tredje kvartal, juli-september, föll med 17,5 procent. Totalt levererade bolaget 689.531 bilar i Kina under kvartalet, skriver Reuters.

Nedgången, som förklaras med handelskriget mellan USA och Kina samt en ökad konkurrens i det viktiga segmentet mellanstora suvar, innebar att GM:s försäljning i Kina krympte för femte kvartalet i rad.

Enligt branschorganisationen China Association of Automobile Manufacturers (CAAM) minskade marknadsandelen för amerikanska bilar i Kina under årets första åtta månader till 9,5 procent. Motsvarande period i fjol var andelen 10,7 procent. Under samma tid har tyska biltillverkare ökat sin marknadsandel i Kina till 23,8 procent (från 21,6) och japanska tillverkare till 21,7 procent (från 18,3).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer