ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Geely förnekar uppgifter om minskat innehav i Daimler

  • Foto: Qilai Shen

Kinesiska Geely uppges ha minskat sitt innehav i tyska fordonsjätten Daimler, rapporterar Bloomberg News. Bolaget förnekar dock uppgifterna i en kommentar till Di.

Enligt Geelys talesperson Ash Sutcliffe är uppgifterna om att Geely halverat sitt innehav i Daimler inte korrekta. Bolaget lämnar ett skrivet uttalande med en dementi.

"Som en långsiktig investerare har inte Zhejiang Geely Holding sålt några aktier. Innehavet i Daimler är fortfarande detsamma, 9,69 procent".

Med tanke på börsfallet i Daimler har Geelys innehav minskat stort i värde. 

Finns det planer på att öka innehavet nu?

"Det är inget som planeras", säger Ash Sutcliffe till Di.

Han vill inte spekulera kring varifrån uppgifterna om att Geely sålt aktier kommit ifrån.

Geely meddelade om sitt 9,7-procentiga innehav för bara ett år sedan och under fredagen rapporterade Bloomberg att mer än hälften av aktierna sålts. Bakgrunden var att Morgan Stanley under torsdagen ska ha flaggat upp med ett innehav om 5,4 procent i Daimler. Enligt Bloombergs uppgifter höll banken aktierna åt en annan, oidentifierad part. 

Geely är ägare av Volvo Cars och blev under 2018 också största ägare i den tunga fordonstillverkaren AB Volvo. Affären väckte oro bland övriga ägare, däribland den största som är Industrivärden med ordförande Fredrik Lundberg.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies