ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

GE och Apple stiger medan Facebook tappar efter tekniktrubbel

  • Foto: Richard Drew

New York-börserna klättrade upp strax ovanför nollstrecket efter några timmars handel på torsdagen, efter uppgifter om att toppmötet mellan president Donald Trump och Kinas Xi Jinping, som planerats till mars, skjuts fram till tidigast april. 

Vid 17.30-tiden hade Dow Jones industriindex ökat 0,1 procent till 25.712. Det bredare S&P 500 hade ökat i samma utsträckning till 2.814 medan tekniktunga Nasdaq var oförändrat vid 7.642.

Sektorsvis låg finans i topp medan råvaror tappade mest. 

Bland enskilda akter steg industrikonglomeratet General Electric med 2,7 procent, trots att bolaget på torsdagen justerade ned sin vinstprognos för helåret. 

"Vi har jobb att stå i 2019, men förväntar oss klart bättre 2020 och 2021 med positivt kassaflöde från industridelen", sade vd Larry Culp vid en investerarkonferens.  

Facebook tappade 1,8 procent efter fortsatta problem med sina plattformar under torsdagen, vilket lett till att sidor och appar inte kunnat ladda upp innehåll. 

Apple-aktien steg 1,2 procent till 184 dollar efter att analysfirman Cowen tagit upp aktien till bevakning med rekommendationen köp och 220 i riktkurs. Cowen pekade på långsiktig uppsida för Apples service-del.

Samtidigt steg Snap, bolaget bakom Snapchat, med 10 procent efter att investmentbanken BTIG uppgraderat aktien till köp från tidigare neutral med hänvisning till förväntningar på ökade annonsintäkter. 

Det amerikanska gamingbolaget Take-Two Interactive sjönk 2,9 procent efter att Sony på torsdagsmorgonen dementerat de obekräftade buduppgifterna som fick aktien att klättra nära 7 procent på onsdagen. 

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen sjönk 1 punkt till 2,61 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer