ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

GE manar till lugn – aktien fortsatt under press

En negativ analys från JP Morgan får General Electric, GE, på fall på fredagen. Bolaget manar nu till lugn i ett uttalande.

Industrikonglomeratet GE tvingades försvara sig offentligt på fredagen efter att en analys från JP Morgan lett till att aktien tappat som mest 10,3 procent på New York-börsen. Det rapporterar Financial Times.

I ett uttalande skriver GE att bolaget är "fundamentalt starkt" med en "solid likviditetsposition" men att arbetet med att stärka balansräkningen har accelererats.

JP Morgan-analytikern Stephen Tulsa kapade riktkursen för GE från 10 till 6 dollar i ett kundbrev på fredagen där han varnade för att bolagets skulder är farligt höga medan kassaflödet är för starkt.

Vid klockan 19 svensk tid är aktien ned drygt 8 procent.

Under de senaste tretton handelsdagarna har aktien bara mäktat med en uppgång under en enda dag då bolaget meddelade att belysningsdivisionen kommer att säljas för 3,25 miljarder dollar som ett led i de planerade avyttringarna på totalt 20 miljarder dollar som den tidigare vd:n John Flannery lade fram innan han fick sparken i månadsskiftet september-oktober.

Förra veckans kvartalsrapport kom in under redan lågt ställda förväntningar, utdelningen kapades och både Moodys och Fitch har sänkt bolagets kreditbetyg. Aktien har tappat drygt 23 procent sedan rapporten.

GE-ägarna är dock sannolikt luttrade. Kursen har fallit sedan årsskiftet 2016-2017 då GE fortfarande handlades strax över 30 dollar. I och med fredagens nedgång byter GE-aktien händer för knappt 8,4 dollar.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies