ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Inför börsöppningen

Fyra saker du ska ha koll på innan börsen öppnar

På tisdagen inleds det nya börsåret på allvar i Sverige efter jul och nyårshelgerna. Här är fyra saker att hålla koll på inför börsöppning. 

• Både Wall Street och Asienbörserna har vänt uppåt efter den initiala nedgången i spåren av den senaste tidens ökade geopolitiska oro. Förhandeln hos IG pekar strax efter klockan åtta på en positiv öppning för OMXS30 på omkring 0,5 procent. 

• Butiksinredningsbolaget Itab Shop Concept har fått en köprekommendation i tisdagens upplaga av Dagens industri även om risken är hög. 

”Med en värdering på 6,5 gånger nästa års vinstprognos på 250 Mkr efter skatt tillhör Itab börsens lägst värderade företag. Det innebär att aktien med lätthet kan värderas upp med 50 procent från dagens nivå utan att vara dyr. Med tanke på historiken måste dock risken i Itab betraktas som hög”, skriver Di:s Ulf Petersson i analysen

• På rekommendationsfronten har den franska storbanken Société Générale sänkt sin rekommendation för Nordea till sälj från tidigare behåll. Banken har samtidigt höjt sin rekommendation för Handelsbanken till köp från tidigare behåll. Det framgår av Bloomberg. 

• Bilsäkerhetsbolaget Veoneers USA-noterade aktie backade med 1,6 procent på måndagen till 14,29 dollar per aktie. Kursen ligger därmed omkring 5 procent under fredagens stängningskurs på Stockholmsbörsen på 141,6 kronor. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer