ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fyra saker du ska ha koll på innan börsen öppnar

  • Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Electrolux säljstämpel och Skanskas jätteförsäljning i Texas hör till onsdagsmorgonens stora bolagsnyheter.

• Citi Investment Research har sänkt rekommendationen för vitvarubolaget Electrolux till sälj från tidigare neutral. Enligt ett referat från Bloomberg räknar med att de positiva utsikter för nästa år som många räknat med gällande Electrolux kommer att bli mindre kraftfulla än förväntat, skriver Nyhetsbyrån Direkt. Banken har sänkt sina estimat avseende nästa år med cirka 10 procent och ser nu bara begränsad medvind på råvarufronten för Electrolux år 2020. De amerikanska tullarna antas förbli en motverkade faktor och även vad gäller valutaeffekter är Citi nu mer negativ än tidigare, enligt Direkt.

• Byggjätten Skanska säljer 90 procent av fastigheten Bank of America Tower i amerikanska Texas för motsvarande 3,5 miljarder kronor. Fastigheten, som blev färdigställd så sent som i det andra kvartalet 2019, köps av ett dotterbolag till Beacon Capital Partners.

• Ica håller i dag kapitalmarknadsdag i Solna, och inför den meddelade dagligvarubolaget att investeringarna för helåret 2019 beräknas uppgå till 3,3 miljarder kronor. Det är mindre än de 4 miljarder kronor som bolaget uppgav i samband med fjolårets kapitalmarknadsdag. Bolaget meddelade även att investeringarna för helåret 2020 uppskattas stanna på 4 miljarder kronor.

• I natt släcktes TV4:s kanaler för samtliga kunder till Tele2-ägda Com Hem, vilket drabbar en tredje del av Sveriges hushåll, efter att ägarna inte har lyckats komma överens om ett sändningsavtal. Under tisdagskvällen ska Tele2:s vd Anders Nilsson ha haft ett resultatlöst möte med Christian Luiga, tillförordnad vd för Telia som äger TV4 och C Moore.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer