1515

Frankrike uppges gå mot ny nationell nedstängning

Frankrikes president Emmanuel Macron.
Frankrikes president Emmanuel Macron.Foto:Yoan Valat

Frankrike väntas införa en ny nationell nedstängning eftersom smittspridningen tagit fart, rapporterar internationella medier.

Innehåll från SoltechAnnons

Soltech Energy bygger Sveriges största solcellsfasad

Solenergi behövs för att göra den gröna omställning möjlig. Därför strävar Soltech-koncernen efter att göra solenergin till en integrerad del av vardagen och ett självklart val i byggprocesser.

I snart ett decennium har Soltech arbetat med att ta vara på solens unika kraft. I dag är koncernen en helhetsleverantör med 16 dotterbolag som utvecklar, säljer och installerar solcellslösningar till både privata villor och större fastigheter. Genom att samarbeta med varandra arbetar de för att bidra till ett mer hållbart samhälle.

– Nyligen sålde vi en fasadslösning på 3 500 kvadratmeter till en industrifastighet i Jönköping. Bygget kommer bli den största solcellsfasaden i Sverige och sex av våra bolag är inblandade. Det visar på synergieffekten i vår koncern och hur väl vi lyckas med att ta vara på varandras kompetenser, säger Stefan Ölander, vd på Soltech.

Stor potential i Sverige

I nuläget har majoriteten av Sveriges fastigheter inga solenergianläggningar och knappt en procent av Sveriges sammanlagda elförbrukning kommer från solenergi. Men, enligt Stefan Ölander är potentialen i Sverige är stor och det finns många tak och fasader som kommer kunna täckas med solceller i framtiden.

– Vår marknad ökar med 60–70 procent per år och engagemanget och efterfrågan från både privatpersoner, näringslivet och offentlig sektor växer hela tiden. För bara några år sedan var solenergi något som ofta försvann ur byggbudgeten när något behövde strykas, men i dag ser prioriteringarna helt annorlunda ut, förklarar han.

Integrerade i byggmaterialet

Solenergilösningarna som Soltech själva har utvecklat och förfinat är integrerade direkt i byggnadsmaterialet, både i form av takpaneler och som fasader.

Resultatet blir både effektivare och mer estetiskt tilltalande och på så vis också en framtidssäkrad energikälla.

– Vår vision är att solenergi ska bli en självklar del av fastigheterna. Byggs ett nytt hus, oavsett om det är en villa, ett lägenhetshus eller en industrifastighet, ska solenergilösningar vara standard, säger Stefan Ölander.

Om Soltech: 

Soltech-koncernen är en helhetsleverantör av energi- och solcellslösningar. Med kontroll över hela värdekedjan, från utveckling till installation, kan Soltech förvandla alla former av fastigheter till mer hållbara och självförsörjande energiproducenter.

 

Mer från Soltech

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Soltech och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?