ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Frankrike backar inte från digitalskatt

Frankrike och USA smällde samman vid starten av G7-mötet. Frankrike vägrar backa från den kritiserade skattelagen som röstades igenom i deras lagstiftandeförsamling. Det rapporterar Bloomberg News.

Lagen skulle innebära att 3 procent av intäkterna från digitala tjänster som intjänas i Frankrike av globala teknikbolag skulle beskattas.

”Vi kommer göra varje möjligt försök vid G-7 och öppna vägen för en lösning vid 2020 års OCED… Det kommer bli svårt, jag vet att USA:s position hårdnat på senaste tiden”, sade Frankrikes finansminister, Bruno Le Maire.

USA:s handelsminister reagerade förra veckan på förslaget genom att initiera en undersökning i huruvida förslaget skulle missgynna amerikanska företag. I slutändan kan konflikten utmynna i repressalier från USA i form av tullar och andra handelshinder.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer