ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Global Gaming får inte tillbaka licensen under prövningen - överklagar till nästa instans

  • Foto: Janerik Henriksson/TT

Förvaltningsrätten nekar att Global Gaming får tillbaka licens under tiden som ärendet prövas.

Tidigare i veckan meddelade Spelinspektionen att Safeent, ett dotterbolag till Global Gaming, fått sina licenser återkallade på grund av bland annat bristande arbete mot penningtvätt. Safeent driver bland annat nätkasinot Ninja Gaming. Global Gaming har överklagat beslutet men ska alltså inte få behålla licenserna under prövningen efter ett beslut av förvaltningsrätten i Lindköping. 

Enligt pressmeddelandet menar Förvaltningsrätten i beslutet att det finns motstående intressen i målet. Spelinspektionens beslut innebär att bolaget förbjuds att bedriva verksamhet i Sverige vilket för bolaget är ett mycket ingripande beslut. Samtidigt innebär tillämpliga lagar att spelverksamhet bara får bedrivas om det finns ett godtagbart skydd för överdrivet spelande. Förvaltningsrätten anser att det inte med hög grad av sannolikhet kan sägas att SafeEnt Limiteds överklagande kommer att bifallas. Domstolen stoppar därför inte verkställigheten av Spelinspektionens beslut.

Global Gaming kan överklaga förvaltningsrättens beslut hos Kammarrätten i Jönköping, vilket de på torsdagsförmiddagen uppger att de kommer att göra i ett pressmeddelande.

”Vi är självklart besvikna över att förvaltningsrätten inte medger inhibition och har överklagat beslutet till kammarrätten. Vår inställning i grundfrågan är tydlig. Spelinspektionens beslut att dra in våra licenser är felaktigt och vi ser fram emot den rättsliga prövningen av beslutet”, säger Tobias Fagerlund, tf VD på Global Gaming.

Spelinspektionens beslut att dra in licensen och förvaltningsrättens beslut att inte medge inhibitionen har åsamkat företaget mycket stor skada, menar Tobias Fagerström. 

”Vår verksamhet, våra 170 anställda och ca 6 000 aktieägare skadas varje minut verksamheten inte kan bedrivas och det är vår uppfattning att för att säkerställa en rättvis och rättssäker prövning av ärendet och för att begränsa den fortsatta skadan för oss så ska vi kunna bedriva vår verksamhet till dess att den rättsliga prövningen är gjord. Spelinspektionens resonemang i den delen är direkt felaktigt och det är min förhoppning att kammarrätten nu kommer till ett annat beslut än förvaltningsrätten”, skriver han i pressmeddelandet.     

Global Gaming öppnade torsdagshandeln på plus men faller nu. Aktien är ned med över 9 procent i volatil handel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer