1515
Annons

Förundersökning inleds kring Tata i Nederländerna

En förundersökning kring stålbolaget Tata Steel kommer att inledas i Nederländerna efter att den holländska folkhälsomyndigheten hittat högre koncentrationer av metaller och cancerframkallande ämnen runt dess IJmuiden-fabrik, än vad bolaget själv redovisat.

Grieg Seafood pausar nya investeringar medan man utvärderar laxskatt

Det norska laxodlingsbolaget Grieg Seafood pausar nya investeringar medans bolaget utvärderar hur den föreslagna norska laxskatten hade påverkat verksamheten. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Tidigare på onsdagen stod det klart att Norges regering föreslår en skatt på 40 procent för uppfödning av lax och öring på volymer över 4.000-5.000 ton. Förslaget fick laxbolag på Oslobörsen att rasa under onsdagen, vilket Di tidigare rapporterat om. 

I ett pressmeddelande konstaterar Grieg Seafood, som rasade med 26,7 procent på onsdagen, att förslaget ännu inte innehåller alla detaljer och fortfarande behöver klubbas igenom av det norska parlamentet. 

Bolaget ska nu utvärdera hur förslaget, om det antas i dess nuvarande form, hade påverkat bolaget affär och strategi. 

”Medan utvärderingen genomförs har bolaget pausat nya investeringar”, skriver Grieg Seafood i pressmeddelandet. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera