ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fortune köps av thailändsk entreprenör

Finanstidningen Fortune har fått en ny ägare i form av den thailändske entreprenören Chatchaval Jiaravanon. Han köper tidningen för 150 miljoner dollar kontant enligt tidningen Wall Street Journal.

Det amerikanska tidningshuset Meredith säljer den anrika finanstidningen Fortune till den thailändske entreprenören Chatchaval Jiaravanon för 150 miljoner dollar eller knappt 1,4 miljarder kronor. Det rapporterar Wall Street Journal.

Fortune grundades i sviterna av depressionen 1929 och är av USA:s mest ansedda finanstidningar. Trots det har bolaget sett både annons- och försäljningsintäkterna minska de senaste åren. Under årets första nio månader var antalet annonser i pappersupplagan ned 26 procent i årstakt enligt Wall Street Journal. Det förklaras dock till viss del av att frekvensen minskat från 12 till 16 utgåvor per år.

Det är andra gången tidningen byter ägare på kort tid. Meredith köpte Fortune i samband med förvärvet av moderbolaget Time Inc så sent som i januari i år. Intentionen att sälja tidningen har varit känd sedan en tid tillbaka och så sent som i slutet av oktober gick försäljningen av systertidningen Time till Salesforces grundare Marc Benioff igenom.

Chatchaval Jiaravanon är bland annat ordförande för finansföretaget Finansia Syrus Securities och styrelseledamot i telekombolaget True Corporation och har kopplingar till Charoen Pokphand Group, Thailands största affärskonglomerat. Han kommer enligt Wall Street Journal att äga Fortune som en privat investering.

Den thailändske entreprenören följer därmed i samma fotspår som flera rika investerare de senaste åren. Bland annat köpte Steve Jobs änka Laurene Powell Jobs en majoritetsandel i magasinet Atlantic förra året efter att Amazon-grundaren Jeff Bezos köpte tidningen Washington Post för fem år sedan.

Meredith Corporation är ned 1,1 procent på New York-börsen, där S&P 500 samtidigt handlats ned en dryg procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies