ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fortsatt uppgång på Wall Street – läkemedelsbolag mot strömmen

De ledande börserna i New York inledde fredagen med stigande kurser. Fed-chefen Jerome Powells tal tidigare i veckan, som har ökat sannolikheten för en räntesänkning i juli, fortsatte att sätta sin prägel på handeln. 

Vid 16.15-tiden var Dow Jones storbolagsindex upp 0,5 procent till 27.223. Det bredare indexet S&P 500 hade stigit 0,2 procent till 3.005, medan tekniktunga Nasdaq Composite avancerade 0,2 procent till 8.213.

Sektorsvis var det åter industribolag som tog täten medan hälsovårdssektorn gick tyngst.

"Marknaden handlar enbart om Feds förväntningar och riskerna är uppenbara: om Fed, ECB eller någon annan sviker de duvaktiga förväntningar som ställts kommer marknaden att sjunka", sade Tom Essaye, vid Sevens Report, enligt CNBC.

Handelskonflikten mellan USA och Kina fick nytt bränsle då Donald Trump via Twitter har anklagat Kina för att "ha svikit USA", genom att inte köpa amerikanska jordbruksprodukter som utlovats. 

På bolagsfronten rasade genteknikbolaget Illumina omkring 15 procent efter att det redovisat preliminära intäkter, något som gjort investerare besvikna. Företaget bedömer att försäljningen kommer att landa på cirka 835 miljoner dollar, mot förväntade 888 miljoner dollar. 

Goldman Sachs har skruvat upp sin rekommendation för tobaksbolaget Altria till köp från tidigare neutral, med motiveringen att tobaksaktier inte varit så lågt värderade på 10 år. Aktien ökade 1,4 procent.

Läkemedelsbolag fortsatte att gå tungt även på fredagen med Eli Lilly ned 3,2 procent medan Pfizer tappade 1,8 procent. På torsdagen beslutade USA att dra tillbaka förslaget att avlägsna rabatter för grossister, ett beslut som kan leda till sänkta läkemedelspriser.  

Oljepriset fortsatte uppåt inför den kommande stormen vid området kring Mexikanska golfen. De tuffa väderförhållandena kan komma att leda till en nästintill halverad produktion från oljeborrarna i området.  

Producentpriserna i USA steg 0,1 procent i maj, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år steg PPI 1,7 procent. 

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 1 punkt till 2,13 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer