ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fortsatt uppåt i New York – Caterpillar vänder upp

De ledande börserna i New York handlades fortsatt uppåt efter ett par timmar på onsdagen. Det makropolitiska maktspelet mellan USA och Kina, som fortsatt jobbar på att få till ett frihandelsavtal, fortsätter i god ton, enligt media. De senaste rapporterna säger att ett avtal rycker allt närmare. Mycket kring avtalets utformning är dock fortsatt osäkert, skrev Financial Times.

Vid 17.15-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,2 procent till 26.240. Det bredare S&P 500 hade ökat 0,5 procent till 2.882, medan tekniktunga Nasdaq var upp 1,0 procent vid 7.928.

Sektorvis hade råvaror stigit 1,6 procent medan konsumentbolag var ned 0,3 procent. 

Caterpillar, en tillverkare av anläggningsmaskiner, har fått en rekommendationssänkning från Deutsche Bank, som hävdar att "den synkroniserade globala tillväxten har kollapsat". Aktien vände dock uppåt efter en svag inledning och handlades marginellt högre.

Nomura har tagit upp halvledartillverkarna Advanced Micro Devices (AMD) och Intel till bevakning med rekommendationen köp. AMD steg 10 procent medan Intel var upp 2,5 procent.

ISM inköpschefsindex för tjänstesektorn sjönk till 56,1 i mars jämfört med 59,7 i februari, enligt Bloomberg News. Väntat enligt Reuters prognosenkät var ett index på 58,0.

Amerikansk tioårig statspappersränta var upp 3 punkter till 2,51 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer