ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fortsatt strejk på Volvos dotterbolag

  • Foto: DON FISHER

Lastbilskoncernen Volvo stoppar på måndagen produktionen vid sin amerikanska anläggning New River Valley, Virginia, som en följd av strejken vid Mack Trucks-anläggningarna.

Produktionsstoppet kommer att resultera i temporära uppsägningar av omkring 3.000 anställda, skriver CNBC i en artikel publicerad på söndagen.

Anläggningen i New River Valley är enligt CNBC Volvos största lastbilstillverkande anläggning i världen och produktionen där är bland annat beroende av motorer som tillverkas vid Mack Trucks Hagerstown-fabrik, en av de fabriker som omfattas av strejken.

Sedan den 12 oktober har United Auto Workers-anslutna strejkat vid sex av Mack Trucks fabriker i USA. Strejken, som är den första UAW-Mack-strejken på 35 år, omfattar minst 3.500 anställda i tre olika delstater.

Förhandlingarna kommer att återupptas under måndagen, skriver CNBC.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer