ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fortsatt nedåtpress på oljan efter ökade USA-lager

Oljan fortsatte att handlas lägre på torsdagsmorgonen, sedan det på onsdagen visat sig att amerikanska råoljelager i förra veckan tog ett oväntat skutt uppåt med 4,7 miljoner fat. 

Samtidigt fortsätter efterfrågebilden att se relativt dyster ut då inga tydliga framsteg gjorts i handelskonflikten mellan USA och Kina. Sett till veckan hittills har råoljepriset backat markant - tidigt i måndags handlades brent till omkring 73:40 dollar per fat, för att nu ligga strax över 70 dollar. Även för maj månad som helhet är oljan i dagsläget lägre.

Vid 8.30-tiden hade brent sjunkit 0,9 procent till 70:36 dollar och WTI-oljan var samtidigt ned 0,8 procent till 60:92 dollar per fat.

"Lagren av såväl råolja som bränsle steg, i motsats till marknadens förväntningar, vilket antyder att ekonomin håller på att försämras. /…/ Den amerikanska ekonomin kan vara på väg mot en cyklisk avmattning", sade Naohiro Niimura, partner vid Market Risk Advisory i Tokyo, till Bloomberg News.

Ett tecken på att Saudiarabien kan vara redo att stödja mer långvariga produktionsminskningar av råolja är enligt Brookfield Asset Management det avtal landet ingått om att köpa en andel i ett amerikanskt gasexportprojekt. Satsningen är ett led i strävan att minska Saudiarabiens ekonomiska beroende av olja.

På basmetallmarknaden har prisändringarna under torsdagsmorgonen varit relativt små. Koppar och nickel har sjunkit något samtidigt som aluminium handlats något högre. Järnmalm fortsätter samtidigt sin resa uppåt, i spåren av producenten Vales dammkatastrof i Brasilien. För ädelmetallerna guld och silver har prisrörelserna varit högst marginella.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer