1515
Annons

Fortsatt glatt humör väntas på Stockholmsbörsen efter onsdagens rally

Foto:Stina Stjernkvist/TT

Onsdagens inflationssiffror från USA kom in lägre än väntat vilket gav bränsle till världens börser – där Stockholmsbörsens breda index stängde nära 2,6 procent upp efter att ha handlats kring nollan stora delar av onsdagen. Även torsdagen ser ut att bjuda på fortsatt glatt humör. 

Innehåll från Advokatfirman MORE EvenderAnnons

Bristande finansiell regelefterlevnad kan bli mycket kostsam

Det blir allt svårare för företag att säkra sin finansiella regelefterlevnad med de snabba förändringar som sker i en alltmer komplex regulatorisk miljö. Det gör att det har blivit allt viktigare att välja en juridisk partner som har spetskompetens inom området när du exempelvis ska säkra din löpande verksamhet, lansera nya produkter eller är intresserad av företagsförvärv inom finanssektorn.

– Den snabba utvecklingen har gjort att det är betydligt mer riskfyllt att driva företag inom den finansiella sektorn idag och mycket svårare för företag att ensamt säkra sin regelefterlevnad, menar Martin Orehag, advokat och delägare på MORE Evander. 

Det har under de senaste åren varit en otroligt snabb utveckling av det finansiella regelverk som företag inom den finansiella sektorn måste följa, där de nya reglerna tas fram på EU-nivå. Att inte följa regelverket kan leda till bland annat varning och mycket kännbara böter, och i sista hand att de tillstånd som företag har hos Finansinspektionen dras tillbaka.

– Ofta leder tillsynsprocesser av Finansinspektionen även till en stor negativ medial påverkan. Därför är det viktigt att få juridisk experthjälp i de här frågorna så att man gör rätt från början och undviker dyra misstag, berättar Martin Orehag. 

Stor fokus på den finansiella sektorn

Advokatbyrån MORE Evander hjälper idag bland annat värdepappersbolag, fondbolag, betalinstitut och finansiella institut med både enstaka projekt eller löpande compliance- och riskuppdrag. Byrån bistår också med juridisk expertis och projektledning vid ansökningsprocesser och företagsförvärv. MORE Evander har under de senaste åren haft ett stort fokus på IT och den finansiella sektorn och byggt upp en spetskompetens inom dessa sektorer. 

– Vi har lång erfarenhet av att arbeta med både IT och regelefterlevnadsfrågor inom finanssektorn. Därför ligger vi idag i framkant inom området och förstår den snabba digitala utveckling och den verklighet som många av våra kunder verkar i. Det är en förutsättning för att vi ska kunna hjälpa våra klienter med kvalitativ expertis kring de alltmer komplexa frågeställningar som dyker upp.  

Som en relativt liten advokatbyrå, med 11 anställda, har MORE Evander alla fördelar en liten byrå kan ha när det gäller att bygga upp ett nära, personligt kundsamarbete. Samtidigt har byrån, tack vare sitt medlemskap i ADVOC, tillgång till global expertis från mer än 5 500 jurister och de advokatbyråer de arbetar för och kan stötta sina kunder både i Sverige och internationellt. Med ett nära kundfokus blir också digitaliseringsutvecklingen på den egna byrån en allt viktigare fråga.  

– Vi behöver verkligen inom advokatbranschen göra det enklare för våra klienter och komplettera våra traditionella konsulterbjudanden med digitala. Vi håller just nu på att ta fram olika digitala lösningar och först ut så sjösätter vi en digital avtalsplattform som bygger på det juridiska hantverket och de frågor vi stöter på. En lösning som vi tycker har saknats på marknaden och som många av våra klienter har efterfrågat, avslutar Martin Orehag.

Om MORE Evander 

MORE Evander är mer än bara en advokatbyrå. Kombinationen av den branschkunskap – särskilt inom IT och finansmarknaden - och vår juridiska kunskap gör oss till en juridisk och affärsmässig partner. Med syftet att bygga långsiktiga relationer kan vi förstå klienters verksamhet och visioner, vilket tillsammans med vår erfarenhet och internationella anknytning ger våra klienter den bästa rådgivningen. 

Läs mer här!   

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Advokatfirman MORE Evender och ej en artikel av Dagens industri

Fem saker att hålla koll på innan börsen öppnar

Foto:FREDRIK SANDBERG / TT

Stockholmsbörsen är ned nio av de senaste tio handelsdagarna efter att ha dykt inför stängning på måndagen. Tisdagen ser ut att öppna upp 0,5 procent enligt förhandeln hos IG.

Efter börsstängning på måndagen vinstvarnade aluminiumbolaget Profilgruppen. Lägre rörelseresultat väntar till följd av lägre leverensvolymer och högre kostnader, stod att läsa i bolagets pressmeddelande. Bolagets vd vill dock inte säga hur mycket högre kostnaderna är.

Budstriden om Semcon ser ut att utebli. Efter att bolagsgruppen Ratos trumfat konsultbolaget Etteplans bud med 8 kronor per aktie under måndagen väntade sig många en upptrappning. Aktien handlades upp över Ratos bud på 157 kronor och stängde på 157,8 kronor. Etteplan meddelade dock under kvällen att de inte tänker inkomma med något nytt bud.

Storskogen håller kapitalmarknadsdag och presenterar i samband med det justerade strategiska prioriteringar i den nuvarande utmanande miljön, enligt det förvärvsglada bolaget. Bland annat handlar det om ”kalibrerad förvärvstakt” för att, som det heter, ”säkerställa tillräckligt manöverutrymme givet osäkerheten kring marknadens utveckling”. Aktien var upp 2,2 procent på måndagen, men är ned 84 procent sedan årsskiftet.

Ericsson presenterade i går sina planer för jätteförvärvet Vonage under en telefonkonferens. Bolaget ingår numera i Ericssons affärsområde ”Enterprise” och enligt Vonages tidigare vd, numera chef för Ericssons Global communications platform, kommer verksamheten att visa ”substantiell tillväxt på 3, 5, 7 års sikt”. Enligt Vonage väntas bolagets totala adresserbara marknad, TAM, för molnkommunikationstjänster växa i en årlig genomsnittlig takt på 16 procent, från 41 miljarder dollar 2021 till 73 miljarder dollar 2025.

Storytel lanserar i dag sin tjänst i Frankrike och har slutit avtal med de franska förlagen Hachette Livre, Madrigall, Editis och Actes Sud. Det ska ge de fransktalande kunderna tillgång till över 7.000 ljudböcker och totalt 290.000 titlar på andra språk.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera