ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fortsatt förlust för Cinnober

Cinnober, som utvecklar systemlösningar för börshandel och riskhantering och som är listat på First North, redovisar intäkter om 89,8 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018 (85,6). Kvartalets rörelseresultat var -15,0 miljoner kronor (-19,2).

"Vårt arbete för att omfokusera och strömlinjeforma koncernen är i stort sett färdigt vilket resulterar i en klar inflektion mot lönsamhet", skriver vd:n Peter Lenardos i rapporten.

Bolaget hade vid utgången av september drygt 92 miljoner kronor i kassan och inget behov av ytterligare extern finansiering, fastslår han.

Med utvecklingen i det tredje kvartalet, kombinerat med framstegen hittills under det fjärde kvartalet, kan bolaget upprepa målsättningen om en positiv underliggande ebitda-utveckling under 2019 samt 20 procents underliggande ebitda-marginal år 2020, lägger vd:n till.

"Vår tilltro till att uppnå dessa mål har ökat", skriver han även.

Peter Lenardos påpekar att bolagets kärnverksamhet, utifrån justerad ebitda om +15,9 miljoner kronor i det tredje kvartalet, hade det bästa kvartalet på ett decennium.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer