ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Försenat Kina-möte sänker börshumöret i New York

New York-börserna inledde torsdagen med fallande kurser. Uppgifter om att mötet mellan USA:s och Kinas presidenter Donald Trump och Xi Jinping inte kommer att äga rum förrän tidigast i april sänkte börshumöret något.   

Vid 15.15-tiden hade Dow Jones industriindex sjunkit 0,2 procent till 25.659. Det bredare S&P 500 tappade i samma utsträckning till 2.806 medan tekniktunga Nasdaq minskade 0,1 procent till 7.638.

Sektorsvis låg energi i topp medan råvaror tappade mest. 

Bland enskilda aktier steg industrikonglomeratet General Electric med 3,5 procent, trots att bolaget på torsdagen justerade ned sin vinstprognos för helåret. 

"Vi har jobb att stå i 2019, men förväntar oss klart bättre 2020 och 2021 med positivt kassaflöde från industridelen", sade vd Larry Culp vid en investerarkonferens.  

Facebook tappade 2 procent efter fortsatta problem med sina plattformar under torsdagen, vilket lett till att sidor och appar inte kunnat ladda upp innehåll. Den sociala mediekoncernen överväger nu återbetalningar till annonsörer, skrev Bloomberg, med hänvisning till uttalanden från bolagschefer.

Apple-aktien steg 1 procent till 183 dollar efter att analysfirman Cowen tagit upp aktien till bevakning med rekommendationen köp och 220 i riktkurs. Cowen pekade på långsiktig uppsida för Apples service-del.

Samtidigt steg Snap, bolaget bakom Snapchat, med 6 procent efter att investmentbanken BTIG uppgraderat aktien till köp från tidigare neutral med hänvisning till förväntningar på ökade annonsintäkter. 

Det amerikanska gamingbolaget Take-Two Interactive sjönk 3,9 procent efter att Sony på torsdagsmorgonen dementerat de obekräftade buduppgifterna som fick aktien att klättra nära 7 procent på onsdagen. 

Boeings aktie pressades ytterligare drygt 1 procent efter de senaste dagarnas kursfall, följt av 737 Max 8-kraschen nyligen.

På makroagendan redovisade amerikanska myndigheter att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd steg med 6.000, till 229.000 personer, under vecka 10, jämfört med föregående vecka. Analytiker hade räknat med 225.000 nya sökande av arbetslöshetsunderstöd, enligt Reuters snittprognos. Importpriserna steg 0,6 procent i februari jämfört med i januari, 0,3 procent mer än väntat.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen sjönk 1 punkt till 2,61 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer