ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Försenad handelsstart i Traton-aktien

  • Foto: Jasper Juinen

När Traton börjar handlas på Stockholmsbörsen i morgon blir det med en något uppskjuten handelsstart. Orderböckerna öppnas inte förrän 09.15 och handeln inleds inte förrän 09.25.

Normalt sett börjar order tas emot och matchas i en öppningsauktion klockan 08.45 för att sedan kunna slutföras när Stockholmsbörsen öppnar klockan 9 på morgonen. Men Traton dubbelnoteras som bekant både i Frankfurt och Stockholm, och för att handeln ska starta någotsånär samtidigt i aktien har man fattat beslut att skjuta upp handelsstarten i Stockholm.

”I Frankfurt har de en lite annorlunda process som innebär att handeln inte kommer igång förrän omkring klockan 09.15. Vi vill säkerställa att handeln påbörjas så nära samtidigt som möjligt i Sverige och Tyskland, och gör därför denna mindre justering i vår öppningsprocess för att säkerställa bästa möjliga prisformation och för att erbjuda bästa möjliga lösning för alla investerare, oavsett var de befinner sig geografiskt”, säger Erik Granström, presskontakt på Nasdaq Stockholm.

Traton har 500 miljoner aktier per dagens datum.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer