ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Förlusten minskar för modebolaget – men snart är pengarna slut

Förlusten för modebolaget Wesc, noterat på First North, minskade i det fjärde kvartalet men det gjorde även omsättningen.

Omsättningen för Wesc, som marknadsför och säljer kläder och accessoarer, föll till 8,6 miljoner i det fjärde kvartalet, från 9,6 Mkr under samma period i fjol. Rörelseresultatet uppgick samtidigt till minus 8,8 Mkr, vilket var en förbättring från minus 18,8 Mkr samma kvartal året innan. 

Bruttomarginalen var negativ och påverkades av rekonstruktionen bolaget gick in i under 2018. Den har lett till produktionsproblem vilket har orsakat sena och ofullständiga leveranser, påpekar bolaget.

Wesc går in i 2019 med en betydligt lägre kostnadsmassa och bättre förutsättningar för lönsamhet, heter det i rapporten.

”Efter en tids nedåtgående trend ser nu bolaget en tillväxt för 2019 om än utifrån från låga nivåer”, uppger bolagets vd Joseph Janus i rapporten.

Wesc har ett kapitalbehov på uppskattningsvis cirka 15 miljoner kronor, varav en av de större aktieägarna har lämnat kortfristiga lån om totalt 8,5 miljoner för att säkra de kortsiktiga behoven.

”Detta säkerställer finansieringen i minst tre månader och samtidigt arbetar styrelsen och större aktieägare med en plan för att säkra det långsiktiga kapitalbehovet”, heter det i rapporten.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies