ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fordonsbolagen gasade på Europabörserna

De ledande börserna i Europa handlades upp på måndagen, med stöd av positiva signaler i handelskonflikten mellan USA och Kina. Samlingsindexet Stoxx 600 steg 0,4 procent.

I Frankfurt handlades DAX-indexet upp 0,5 procent.

Fordonsindustrin gick framåt i det positiva handelssentimentet. Volkswagen steg runt 2 procent medan Continental var upp 2,5 procent. 

Storbanken Commerzbanks rörelseresultat steg mer än väntat i det tredje kvartalet, enligt preliminära siffror från banken. Aktien var upp 3,3 procent. 

Kemibolaget Covestro sjönk 3 procent efter att ha sänkt helårsprognosen för rörelseresultatet före av- och nedskrivningar i samband med kvartalsrapporten. 

Parisbörsens CAC 40-index ökade 0,2 procent.

Lyxkonglomeratet LVMH har lagt ett bud på Tiffany & Co, vilket fick den amerikanska juveleraren att rusa i New York. I Paris sjönk LVHM med 0,5 procent.  

I London var FTSE 100-indexet upp 0,2 procent.

Banken HSBC sjönk 4 procent sedan vinsten kommit in under analytikernas förväntningar i måndagsmorgonens rapport.

Läkemedelsjätten Astra Zeneca har rapporterat ”signifikanta” förbättringar i studien av immunterapiläkemedlet Imfinzi för behandling av småcellig lungcancer. Aktien var upp drygt 0,7 procent.  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer