ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Analytiker: Efter konkursen – räkna med nytt bud från Triton

Redan i maj lade riskkapitalbolaget Triton ett indikativt bud på den nordiska verksamheten av Thomas Cook, vilket inkluderar researrangören Ving. När Thomas Cook nu begärts i konkurs är det sannolikt att Triton visar förnyat intresse, enligt en flyganalytiker. 

I Thomas Cooks nordiska verksamhet ingår frutom Ving även researrangörerna Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia samt hotellbolaget Hotels & Resorts i Thomas Cook Northern Europe.

Hans Jørgen Elnæs, flyganalytiker på Winair, säger till E24 att det visserligen är flera brickor som måste falla på plats innan ett uppköp kan bli av. Bland annat måste Triton få driftstillstånd från berörda luftfartsmyndigheter.

”Triton har positionerat sig för att köpa Ving. Men vi vet inte om det ligger flera problem inne i Thomas Cooks själva koncernmodell, som gör att det är svårt att frikoppla Ving. Men jag tror inte att tåget har gått”, säger han till tidningen.

Till skillnad från den brittiska verksamheten är den nordiska delen av Thomas Cook lönsam. Den skandinaviska delen av det brittiska bolaget redovisade ett resultat som ebit på 95 miljoner pund i fjol samtidigt som den brittiska verksamheten förlorade 7 miljoner pund.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer