ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Wall Street rusar på nya signaler om fred i handelskriget

  • Foto: Richard Drew/AP

De ledande börsindexen i New York fortsatte att gå starkt efter ett par handelstimmar på tisdagen.

USA meddelade strax efter börsöppningen att landet undantar vissa varor, däribland mobiltelefoner och kläder, från de nya tullar om 10 procent på kinesiska varor som ska införas från den 1 september.

Vid 17.30-tiden var Dow Jones storbolagsindex upp 1,3 procent till 26.230. Det bredare indexet S&P 500 hade ökat 1,6 procent till 2.920, medan tekniktunga Nasdaq Composite avancerade 1,5 procent till 7.983.

Sektorsvis var det teknikbolagen som gick allra bäst och bland enskilda bolag blev Apple-aktien belönad med en uppgång på 3,8 procent. Även chiptillverkaren Micron Technology steg i samma utsträckning.

Flera detaljhandelsbolag gladdes också av de positiva Kina-beskeden. Gap, L Brands och Kohl var upp mellan 2 och 3 procent.

Även Caterpillar tog ett skutt upp i den ökade handelsoptimismen. Aktien var upp 2,8 procent.

Bildelshandlaren Advance Auto Parts föll däremot 1,7 procent. Bolaget missade analytikernas förväntningar med sin kvartalsrapport.

Den kinesiska, men USA-noterade, näthandlaren JD.com rapporterade före öppning och visade en försäljningstillväxt på nära 23 procent, vilket var mer än väntat. Aktien lyfte runt 10 procent.

McDonald's har fått en köprekommendation av MKM, som räknar med att den starka tillväxten såväl inom USA som i andra länder kan visa sig vara uthållig. Aktien var upp 0,9 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 3 punkter till 1,67 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer