ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fler tillverkare flockas till Toyotas självkörandeprojekt

Ytterligare fem japanska fordonskoncerner har anslutit sig till Toyotas och Softbanks samriskprojekt för utveckling av en plattform för självkörande fordon, Monet, rapporterar Nikkei Asian Review med hänvisning till källor.

En allians mellan Toyota och dotterbolaget Daihatsu och de lokala rivalerna Mazda, Suzuki, Subaru och Isuzu hade under alla omständigheter varit en omöjlighet för tio år sedan, men med framväxten av elbilar och självkörande fordon - en kostsam omställning för branschen - är saken nu ett faktum, skriver Nikkei.

De fem sistnämnda kommer ta 5 procent vardera i Monet, som utvecklats i samarbete med det japanska tech-investmentbolaget Softbank

Sedan i oktober finns också Toyota-ägda lastbilstillverkaren Hino Motors och Honda med i ekvationen. Vid det laget var den totala investeringen i samriskprojektet uppe i 2,5 miljarder yen, motsvarande omkring 220 miljoner kronor. Hur mycket de nya tillskotten kommer innebära för projektet är ännu oklart, skriver tidningen.

En första självkörandeplattform för bussar och bilar kommer rullas ut under 2020, enligt tidigare uppgifter från Monet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer